Aktuális

Hathónapos terhes nőt kényszerítettek abortuszra

Elhurcolták otthonról a hatóság emberei, majd injekciót adtak a hasába.

Egy kínai házaspárt erőszakkal kényszerítettek abortuszra, pedig a kismama már 6 hónapos volt. Mint a férj, Csou Guogiang elmondta, a feleségét elhurcolták hazulról, és elvitték a shandongi családtervezési bizottság elé, majd abortuszt előidéző anyagot fecskendeztek be neki. A kisfiút, aki meghalt az anyaméhben, egy nappal később szülte meg az anyja – írja a Mirror című brit újság. „Nincs bennük semmi emberség, ők nem is emberek, semmi lelkiismeret-furdalásuk sincs. Ez a mai Kína” – fakadt ki az abortuszon erőszakkal átesett Liu Hszinven.

Legutóbb tavaly nyáron történt hasonló eset, akkor egy 23 éves, 7 hónapos terhes kínai nőt kényszerítettek arra, hogy vetesse el a gyerekét. Feng akkor ugyancsak injekciót kapott a hasába, majd halva szülte meg kislányát.

Hathónapos terhes nőt kényszerítettek abortuszra

A kínai kormány még 1979-ben vezette be az egykepolitikát, hogy szabályozzák a népességszámot.  Idén augusztusban felröppent az a hír, hogy enyhítenek az elhíresült családtervezési szabályokon, s a jelenlegi politika lazítása akár már az év végén elképzelhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top