Aktuális

Jön a fagy: országos figyelmeztetést adtak ki

A kevésbé felhős, szélvédett tájakon a talaj mentén fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet. Hidegrekordok dőlhetnek meg a következő napokban.

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 fokkal hidegebb időjárás várható a következő napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Október elejéhez képest meglehetősen hideg és egyre szárazabb levegő érkezik az ország fölé. Emiatt a következő napokban a gyengén szeles vagy szélvédett területeken az éjszakai órákban egyre több helyen várható fagy, és már nemcsak a talaj közelében.    

Jön a fagy: országos figyelmeztetést adtak ki

Magyarországon október első hetében az átlagos maximum 19, míg a minimum 8-9 fok körül alakul, ehhez képest mintegy 6-8 fokkal lesz hidegebb. A napi legalacsonyabb hőmérséklet csütörtöktől vasárnapig -4 és -5 fok körül alakul, így az előrejelzések szerint akár több alkalommal is (főként csütörtöktől szombatig) megdőlhet a napi hidegrekord. 

Kedd éjszaka Kékestetőn már megdőlt a legalacsonyabb hőmérsékleti maximum rekordja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top