Aktuális

Rendőrnőkkel a korrupció ellen

Beújított Mexikó a korrupciós bűncselekmények elleni harcban, ebben pedig nagy szerepük lesz a női egyenruhásoknak.

A mexikói hatóságok több száz nőt vettek fel, és állítottak szolgálatba, hogy végleg leszámoljanak a mexikói rendőrség berkeiben virágzó korrupcióval. A női munkaerő alkalmazását azzal indokolják, hogy a gyengébbik nem tagjai sokkal megbízhatóbbak, és kevésbé korruptak, mint férfi kollégái.

A mexikói kormány ugyanis hadjáratot indított a korrupció ellen, melyet a médiában (tévében, rádióban, óriásplakátokon) is meghirdettek, többek között az „Együtt megállítjuk” szlogennel.

Forrás: npr.org
Forrás: npr.org

Az Ecatepec-i Rendőrkapitányság vezetője, Carlos Ortega Carpinteyro meg van győződve arról, hogy a nőkhöz jobban passzol ez a feladatkör, mert a férfiakkal ellentétében őket jobban tisztelik. Véleménye szerint, ha egy rendőrnő egy férfi ügyében eljár, vagy akárcsak igazoltatja, akkor mindenképpen hallgatni fog a női egyenruhásra. „A rendőrnők sokkal becsületesebbek, sokkal komolyabban veszik a rendőri esküjüket; őket nem lehet megvesztegetni” – indokolta a rendőrkapitány a női munkaerő toborzását.

Ortega jelenleg 60 nőt állított hadba Ecatepec városában, de többet szeretne. Ám ez nem lesz könnyű, a rendőri hivatás ugyanis nem tipikus női foglalkozás Mexikóban, az olykor hosszúra nyúló műszak miatt pedig gondot jelent a nőknek, hogy távollétükben hogyan is oldják meg a gyermekük ellátását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top