Aktuális

10 fokos lehűlés jöhet

Még vasárnap estig élvezhetjük a meleg időjárást, aztán a hét elejével jön az eső és a lehűlés. Éjszaka érkeznek a felhők a Dunántúl fölé.

Időjárás - hétfőig tart a meleg

Vasárnap még kellemes késő nyári hőmérsékletek és késő nyári napsugarak csalogatnak a szabadba, napközben 25–28 °C közé melegszik a levegő.

Tíz fokos esés

Hétfőtől nedvesebb légtömegek áramlanak fölénk, így nyugat felől megnövekszik a felhőzet, kezdetben nyugaton, majd egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra a nap második felében. Aznap a vasárnapi 28-ról 18 fokra eshet vissza a hőmérséklet az Időkép előrejelzése szerint, így reggel érdemes lesz melegebben öltözni.

Egy esernyő sem árthat, mivel estétől nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és hétfőn csupán rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Éjszaka a Dunántúlon, hétfőn már többfelé várható eső, zápor, napközben elsősorban délnyugaton zivatar is kialakulhat, helyezi kilátásba az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között valószínű, néhol északkeleten lehet még 25 fok is.

Kedden ismét záporokra, esőre számíthatunk. Hajnalonként enyhébb lesz az idő, napközben kissé visszaesik a hőmérséklet. Fagyoskodni már nem fogunk, aznapra 23 fokot ígérnek.

A következő öt munkanapon 17, 23, 26 fokokra és hol napsütésre, hol esőre számíthatunk. Hétfőn, szerdán és csütörtökön lesz ősziesebb az idő, pénteken már sütkérezhetünk.

Nem tudjátok, mit csináljátok? Íme, a legjobb hétvégi programok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top