Aktuális

A teste miatt nem ismerik el az úszónőt

Kabát, búvárruha és fejfedő sem volt elég ahhoz, hogy az iráni úszónő eltakarja a testét.

Az iráni Elham Sadat Asghari profi úszónő az igazáért küzd, a hatóságok ugyanis nem akarják elismerni, hogy 2013. június 11-én 20 km-es rekordtávot úszott a Kaszpi-tengerben.

Kizárták a versenyből, mert látszott a teste

Az iráni hatóságok először megpróbálták pár kilométerrel megkurtítani a távot, később pedig azt a döntést hozták, hogy az úszónő eredményei érvénytelenek, mert alakja látható volt, amikor kijött a vízből. Erre a megállapításra jutottak annak ellenére, hogy az úszónő a búvárruhán kívül kabátot és fejfedőt is viselt.

Elham Sadat Asghari videoüzenetben köszöni meg
a világ számtalan pontjáról folyamatosan érkező rengeteg támogatást!

Videoüzenetében elmondta, úszás közben a sok réteg ruha bántja a testét, komoly fájdalmat érez, ennek ellenére képes volt leúszni a 20 kilométert. A hatóságok ezt a távot először 15 km-re próbálták csökkenteni, majd az úszónő tiltakozására 18 kilométert ismertek el – a rekordot azonban továbbra sem hajlandók bejegyezni. A rekord napján összesen hét ember volt tanúja annak, hogy testét mindenütt ruha fedte, ráadásul a nőknek fenntartott tengerszakaszon úszott, egyetlen férfi sem tartózkodott a közelben. Ennek ellenére a hatóságok úgy tartják, a nő úszóruhája sérti a vallást. 

Az úszónőt a Facebookon rengetegen támogatják, és ő továbbra is kitartóan küzd az igazáért. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top