Aktuális

“Sissi kastélyát szeretném megnézni”

Rossz állapotban került állami gondozásba ez a törékeny szőke kislány. Sajnos emlékszik is sok rossz dologra, van, amit sosem fog elfelejteni. Az olvasás és a történelemtanulás lett minden öröme, ez az a terület, amiért először kapott igazi dicséretet életében.

Megszámlálhatatlanul sok oklevél díszíti a kis Anna falát: rajzverseny, színjátszókör, tanulmányi eredmények…: sok-sok mindenben igyekszik bizonyítani a dicséretért. Sokáig ugyanis csak bántásban volt része, kikapott otthon, ha nem jól csinált valamit vagy rosszat szólt. Emellett megviselte a szegénység is, olykor enni sem volt mit. Öt évvel ezelőtt került állami gondozásba testvéreivel, a legkisebbet egyenesen a kórházból hozták ki, az eggyel nagyobb óvodásként még menni, beszélni sem tudott. „Anna nagyon sokat szenvedett” – mondja nevelőszülője, aki két saját gyermeke mellé fogadta be a négy testvért.

A kislány mostanra kiváló tanuló, Sissi királyné és kora a kedvenc témája. „Nagyon érdekel, hogyan élhettek abban a korban, meg hogy Sissi hogyan érezte magát távol az anyósától meg a bécsi udvartól, itt, a magyarok között. Milyen egyezményeket harcolt ki, miért segítette a magyarok ügyét” – hadarja egy szuszra.

Nagyon várja, hogy megnézhesse a gödöllői kastélyt, ahol esetleg még egy tárlatvezetést is tartanának neki.

„Sissi kastélyát szeretném megnézni

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top