Aktuális

Hátrányos helyzetű fiataloknak szereztek örömet

Ötszáz gyereket fogatott a Magyar Állami Operaház jótékonysági előadásra. A 6-12 éves fiatalok Ránki György Pomádé király új ruhája című előadást láthatták a Klauzál Lions Klub szervezésében.

Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub örökös elnöke elmondta az MTI-nek, hogy ötödik éve szervezik a jótékonysági gyermekelőadást az Operában, idén először a Vajdaságból is érkeztek buszokkal kisiskolások. Hívtak hátrányos helyzetű gyerekeket Budapesten kívül az ország minden részéből, így például Győrből, Szegedről, a Nyírségből, Kaposvárról, Fonyódról – hangsúlyozta az elnök.

Az előadást meglátogatták a Vakok Batthyány László Gyermekotthona tanulói is. Az otthont Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége folyamatosan támogatja és patronáltjai mellett ő is ott volt a Ránki-opera előadásán.
Fogarasi Katalin arról is beszélt, hogy az elmúlt években nagyszerű kapcsolat alakult ki az Operaház és a Klauzál Lions Klub között. Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogatta a rendezvényt.

Fogarasi Katalin és Lévai Anikó
Fogarasi Katalin és Lévai Anikó

A nap programjához kapcsolódott, hogy a klub szervezésében 220 vidéken élő gyermek az előadás után megnézhette idegenvezetővel a Parlament épületét belülről is.
“Magyarországon 50 Lions Klub van, a Klauzál 25 éve működő civil szervezet, amelyben mindenki társadalmi munkában tevékenykedik” – jegyezte meg Fogarasi Katalin.  A volt keleti blokk országai közül a magyarországi Klauzál Lions Klub az elsők között alakult, a különböző adományokat rendezvényeik bevételéből finanszírozzák.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult Chicagóban, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubhálózatát építette fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top