Aktuális

A hétvégén a napsütésé lesz a főszerep

Jó hírünk van: csodaszép lesz az idő a hétvégén, de az UV sugárzással és a pollennel mindenki számoljon!

Jó hírünk van: a napsütéses idő nemcsak a munkanapokon tart ki, a hétvégén is kellemes idő várható. A mai napon, vagyis pénteken délután kánikula, 25-29 °C várható, amit az enyhe szél tompít. Fátyolfelhők a déli megyékben csak este érkeznek, de aggodalomra semmi ok, esni nem fog – írja az Időjárás.hu. Szombaton valamivel több felhőre kell készülni, elsősorban a Dunántúl középső sávjában várható záporeső, gyenge zivatar. A szél szombaton is kitart, sőt északnyugaton viharos lökések is lehetnek. Nyugaton kissé visszaesik a hőmérséklet, keleten marad a nyári meleg. Vasárnap főként az ország északi felében alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Többfelé ismét erős lehet a délnyugati szél, de a meleg kitart, az enyhe hajnalt követően 22–26 °C közé melegszik a levegő.

A hétvégén a napsütésé lesz a főszerepFront, UV sugárzás és pollen

Pénteken a melegfrontokra érzékenyek számítsanak tünetekre, migrénes fejfájás jelentkezhet, ami a hétvégén érkező erős szél miatt tovább fokozódhat, míg a nagy napi hőingás szívpanaszokat, kisebb rosszulléteket is okozhat. Az UV sugárzásról se feledkezzen meg senki, a sugárzás a déli órákban meghaladhatja az erős fokozatot, így az érzékenyebb bőrűeknek ajánlott nagyobb figyelmet fordítaniuk bőrük védelmére. A fák pollenszórása a jó idő hatására tovább fokozódik. A Dunántúlon már nagyon magas koncentrációban van jelen a platánfa virágpora; a nyírfa erősen allergén pollenje már országszerte panaszokat okozhat. Ezek mellett jelen van a fűz, a kőrisfa, a tölgyfa, a nyárfa és a gyertyán virágpora is a levegőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top