Aktuális

Elfogták a bostoni robbantót

Hosszas hajtóvadászat, üldözés és lövöldözés után a rendőrség elfogta a bostoni robbantás még életben maradt gyanúsítottját, aki egy családi ház udvarán bujkált.

A rendőrség letartóztatta a bostoni robbantás életben maradt feltételezett tettesét, Dzsohar Carnajevet – közölte a CNN. Egész napos hajtóvadászat után fogták el Carnajevet egy családi ház hátsó udvarán. Egy ponyvával letakart csónakban bújt el, és ott volt az elmúlt órákban. A rendőrség lövéseket adott le, többször is felszólította arra, hogy adja meg magát, és könnygázzal próbálták kifüstölni a csónakból, tartva attól, hogy a gyanúsított a hajtóvadászat során meghalt bátyjához, Tamerlan Carnajevhez hasonlóan robbanóanyaggal felszerelt mellényt visel, vagy pokolgépet tart magánál. Carnajev végül megadta magát, a lakosság pedig hősként ünnepelte a rendőröket.

Az ügyben a rendőrség további személyeket is őrizetbe vett nem sokkal Carnajev elfogása után.  Az őrizetbe vett két férfit és egy nőt az FBI azért hallgatja ki, mert feltételezik, hogy kapcsolatban állnak Dzsohar Carnajevvel.

dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top