Aktuális

Utcaseprőként dolgozik a milliomos anya

Megdolgozott a gazdagságért, és a mai napig is kétkezi munkát végez.
Példát mutat

Példát mutat

Forrás: Oddity Central

Az 53 éves, kínai Yu Youzhen és a férje a nyolcvanas években még zöldségtermeléssel foglalkoztak. Éveken át spóroltak, majd amikor már elegendő pénzük volt, építettek egy háromszintes házat, melynek néhány szobáját kiadták. Az ebből befolyt bevételeket szintén nem herdálták el, hanem újabb ingatlan építésébe fektették, így pedig az évek alatt fokozatosan mind több bérházat sikerült felépíttetniük.

Bár a család a kilencvenes évek végére igencsak meggazdagodott, a mai napig sem élik a milliomosok életét. Az időközben megözvegyült családanya 1998-ban utcaseprőként vállalt munkát, méghozzá azért, hogy két gyermeke megtanulja: a kétkezi munka igenis fontos és értékes.

A gyerekek azóta felnőttek, és valóban nem vált belőlük mihaszna milliomoscsemete: a fiú sofőrként, míg a lány irodai munkával keresi a kenyerét. Bár mindketten kaptak egy-egy szép lakást, édesanyjuk figyelmeztette őket, hogy az csak addig marad az övék, ameddig szerényen és tisztességesen élnek.

Az asszony pedig máig is napi 6 órában utcaseprőként dolgozik. Bár a munkatársai sem értik, hogy miért, ő ragaszkodik ahhoz, hogy ameddig erővel bírja, jó példát kell mutatnia a fiának és a lányának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top