Aktuális

Visszatér a tél

A szokatlanul meleg időjárás után kissé hűvösebbre készüljünk a héten, jönnek a mínuszok!

Szürke, borongós az idő az ország nagy részén, ahogy egy hétfőhöz illik, az ország nyugati felén havazásra, havas esőre készüljetek! Napközben akár mínusz 2 fok is lehet, sok helyen pedig viharos széllökésekre kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

Kedden az ország nagy részén bizony nappal is fagyni fog, délután pedig esik majd a hó vagy a havas eső, rosszabb esetben ónos eső. Sajnos túl sok napsütés nem lesz! Éjszaka akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő a hegyekben, ha oda mennénk, öltözzünk nagyon melegen.

Megint jön a tél

Szerdán aztán felszakadozik a felhőzet, de estére megint csak sűrű hóesésre, havazásra kell számítani, a Kisalföldön pedig feltámad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és 4 fok között alakul.

Az enyhe hidegfronti hatás fejfájást okozhat, és erősítheti a gyulladásos ízületi panaszokat a Meteoklinika előrejelzése szerint, de borsmenta- és citromfűolaj-párologtatással enyhíthetünk a tüneteken. Az erős szél pedig csak fokozza az év eleji stresszt, ingerlékenyebbek lehetünk, vagy szeleburdiak. Tartsunk ki, minden nappal egyre közelebb a tavasz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top