Aktuális

–17 fok is lehet a héten

Még több havat jósolnak a hétre, ami a mínuszok mellett meg is maradhat. 2 foknál melegebb idő nem lesz péntekig.

-17 fok is lehet a hétenMegérkezett hozzánk a vacogtató téli időjárás, hétfőn napközben +2 és –7 fok között alakul a hőmérséklet, és a Tiszántúlon még ma is havazhat az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint. Éjszakára –6 és –15 fok közötti hidegre számíthatunk, zordabb időre akkor készüljünk, ha felénk kevés a felhő, viszont a talajt vastag hó borítja.

Kemény mínuszok jönnek

Holnap is előfordulhat elszórtan havazás és hózápor, a viharos északi szél sem kímél minket, de helyenként a nap is kisüthet. Több napsütés csütörtökön várható, és aznap még több helyen számíthatunk havazásra.

Péntekig napközben +1 és –5 fok közötti hideget kell kiállnunk, éjszakánként –12 fokig is lehűlhet, de az igazán kemény mínuszokat hajnalra jósolják. Csütörtökön, amikor kevés lesz a felhő, akár –17 fok is lehet.

Igyunk teát mézzel és citrommal!

A szokatlanul hideg téli időben több okból is megnő a meghűléses betegségek kockázata, figyelmeztet a Meteo Klinika meteogyógyásza. A frontokkal tarkított napok fokozottan megterhelik szívbetegek, a keringési rendellenességgel, valamint a vérnyomáspanaszokkal élők szervezetét.

Bánhegyi Marianna arra hívja fel a figyelmet, hogy ezekben a napokban folyamatosan erősítsük szervezetünk védekezőképességét. Friss citrusfélék fogyasztásával, homoktövisteával növelhetjük a C-vitamin-bevitelt, a vérnyomásos panaszoktól szenvedők pedig galagonyateával mérsékelhetik a kellemetlen tüneteket. A meleg italokat ajánlott mézzel édesíteni, ez ugyanis értékes ásványi anyagokat tartalmaz, jót tesz a toroknak, védi a kiszáradó nyálkahártyákat és rendszeres fogyasztásával az immunrendszer ellenállóbbá válhat a fertőzésekkel szemben. A pihenés is fontos ebben az időszakban, hamarabb kimerül a szervezet a kemény téli napokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top