Aktuális

Először láthatóak a Titanicról felhozott ékszerek

Először mutatják be a közönségnek a Titanic roncsai közül kimentett ékszereket: a kiállítás november 16-án nyílik meg az Egyesült Államokban.

Először láthatóak a Titanicról felhozott ékszerekAz ékszerek tulajdonosa – egy atlantai székhelyű cég – 15 értékes ékszert, köztük gyémánttal, zafírral, gyöngyökkel kirakott fülbevalókat, gyűrűket és egy zsebórát tesz közszemlére. Atlantában a kiállítás január elejéig tart, jövőre Orlandóban és Las Vegasban is követi hasonló tárlat.

Az ékszerek egy bőrtáskában pihentek a tenger mélyén, amikor 1987-ben kiemelték azokat a Titanic roncsai közül. A hajó katasztrófájakor a széfben elhelyezett értékekért felelős alkalmazott vehette ki az ékszereket és pakolhatta a bőrtáskába, hogy a mentés után átadhassa a tulajdonosoknak. „De az alkalmazott nem menekült meg” – idézte fel a történteket hétfőn Alexandra Klingelhofer, a csecsebecséket birtokló cég vezetője.

Az ékszerbemutatót a katasztrófa századik évfordulójáról megemlékező Titanic: The Artifact Exhibition című kiállításhoz csatlakozva rendezik meg.
   
A Titanic 1912. április 15-én süllyedt el, miután jéghegynek ütközött az Atlanti-óceán északi részén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top