Aktuális

Ilyen autó kell a nőknek?

Piacra dobtak egy kifejezetten nőknek tervezett kocsit. Mi a sok rózsaszín helyett gyerekfigyelő tükröt és zsepiadagolót tudnánk még beleképzelni.

A külön nőknek tervezett mobilokat és laptopokat már megszoktuk, bár általában csak annyi tudnak, hogy nem szürkék vagy feketék, hanem rózsaszínek. Most a japánok gondoltak egy nagyot, és nőknek kezdtek autót gyártani, de nem csak a dizájnelemeket szabták át a megszokotthoz képest.

UV-szűrő szélvédő

A Fit She’s fantázianevű autó szélvédőjét speciális UV-védelemmel látták el, hogy ne öregítse a bőrünket az UV-sugárzás. Ennél is izgalmasabb a klíma, ami állítólag bőrfiatalító hatást fejt ki. Azért a rózsaszínnel sem spóroltak, az autó vagy ebben a színben, vagy szemceruzabarnában kapható, belül a bőrülések varrása is rózsaszín, és a természetesen a napellenzőbe egy nagy tükröt rejtettek el sminkeléshez.

Csajautó kötelező rózsaszínben
Csajautó kötelező rózsaszínben

Egyelőre csak Japánban árulják a 3,7 milliós csajautót, de korábban az amerikaiak is próbálkoztak hasonlóval. Az ötvenes években a Chrysler rózsaszín csodájában kalaptartó és táskatartó szolgálta a nők kényelmét. A vezetőülést el lehetett fordítani oldalra, hogy szoknyában is elegánsan, villantás nélkül lehessen kiszállni. A kocsi mégis megbukott, úgyhogy azóta a nyugati autógyártók nem kísérleteztek ilyesmivel. Alkalmaznak viszont női tervezőket, akiknek köszönhetően mindkét nem igényeit figyelembe tudják venni.

At ötvenes években ezt szánták a nőknek
Az ötvenes években ezt szánták a nőknek

Beépített zsepiadagoló és gyerekfigyelő

Mi azért még tudnánk adni pár ötletet, ami könnyebbé tehetné az autós életünket, egy táskatartóhely például tényleg nem ártana, hogy ne az anyósülésre kelljen pakolni. Ez a tolvajok miatt is hasznos, egy ismerősünket például úgy rabolták ki, hogy a pirosnál mellé hajtott egy motoros, betörte az ablakot, és vitte a kistáskát. El tudnánk képzelni még egy beépített zsepiadagolót és egy biztonságos italtartót is értékelnénk.

Egy kisgyerekes munkatársunk egy gyerekfigyelő tükörért volna hálás, a szemüveges munkatársunk dioptriás szélvédőt szeretne, mert mindig otthon hagyja a szemüvegét. Az autótolvajok biztos fejfájás kapnának, miközben megpróbálnak elhajtani a járgánnyal, de ismerősnek se nagyon adhatná át a volánt. Ti milyen nőkre szabott újításnak örülnétek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top