Aktuális

Álláskeresésre tanítják a kismamákat

Munkába visszatérő szülőket segítő program indul ,,Gyere vissza!" címmel.

200, jelenleg gyermekgondozási ellátásban részesülő szülő vállalkozói vagy alkalmazotti munkába állását segíti elő a ,,Gyere vissza!” elnevezésű program – közölte a projektet koordináló három szervezet.

Álláskeresésre tanítják a kismamákatA közlemény szerint a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a SEED Alapítvánnyal és a Tudatos Életért Egyesülettel közösen valósítja meg ősztől az uniós finanszírozású programot, amelynek keretében ingyenes képzési és mentorprogramban vehet részt 200 kisgyermekes szülő.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, és szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, és milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.

A több hónapos oktatást is magában foglaló program első részére szeptember 30-áig jelentkezhetnek azok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermekgondozási díjban (gyed) részesültek, más képzési támogatást nem kaptak, és nem vesznek részt más munkaerő-piaci programban. Az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet-hozzáférés előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás.

A szervezetek létrehoznak egy speciális álláskereső portált, a vállalkozást létrehozókat pedig mentorálással is segítik majd. A projektbe 150 céget is bevonnak: bemutatják nekik az atipikus foglalkoztatási formákkal összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket. Az érdeklődő munkavállalók és munkáltatók a programról a www.gyerevissza.hu oldalon tájékozódhatnak.

Nem csak egy program indul

A kisgyermekes szülők jóval hosszabb időre esnek ki a munkából Magyarországon, mint bármely EU-s tagállamban, a szülési szabadságon, gyesen vagy gyeden lévők visszavételi aránya pedig rendkívül alacsony, mindössze 20 százalék körül van.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top