Aktuális

Még mindig az anyjuk szoknyáján ülnek a pasik

Te mit szólsz, ha az általad kiszemelt pasiról kiderül, hogy az anyjával él? Maradsz vagy menekülsz?

Hát, őszintén szólva minket nem dob fel a gondolat, hogy a talán leendő anyósunkkal egy lakásban töltsünk például egy romantikus hétvégét, de ízlések és pofonok…

Még mindig az anyjuk szoknyáján ülnek a pasik

 

Az olasz csajoknak hozzá kellett szokni, mert Olaszországban minden második (sőt több) 30 év alatti pasi még mindig egy fedél alatt él az anyjával – konkrétan a 18–29 év közötti olaszok 60,7 százaléka. A család központi szerepe nem hanyatlott Olaszországban, ellenkezőleg, a gazdasági válságban a família támaszt és menedéket nyújt a vizsgálata szerint.

Pláne, hogy a 30–45 év közötti olasz pasik is ragaszkodnak az anyukájukhoz, 25 százalékuk még mindig otthon él, 42 százalék pedig, ha el is költözött, nagyon közel választott új lakást. Az olaszok 42,3 százaléka maximum harmincpercnyi távolságra él az édesanyjától, 54 százaléka maximum harmincperces távolságra él akármelyik más közeli rokonától. De akár irigyelhetnénk is ezt a helyzetet, hiszen akkor valószínűleg az olasz családok jobban összetartanak, mint más országok családjai. Pár évvel ezelőtt egyébként az egyik miniszter törvénnyel akarta elzavarni a 18. évüket betöltő fiatalokat, de aztán végül nem jött be.

Sajnos itthon nem tudjuk, hogy mi a helyzet, nincs hivatalos adat arról, meddig ülnek a magyar pasik az anyjuk szoknyáján, de van néhány lelombozó sztorink. „A pasim nem élt már együtt az anyjával, hanem velem még egyetemista korunkban, de ő volt az egyetlen gyerek, és az anyjával idegesítő módon összenőttek” – meséli Niki, akinél az vágta ki a biztosítékot, amikor egy családi ebéd alkalmával az anya fogta és felvágta a rántott húst az egyébként 22 éves fiának.

„Nemrég randiztam egy pasival, szuperül indult minden, mígnem a szexre került volna sor – kezdi a sztoriját a 33 éves Bori. – Valamiért nagyon erőltette, hogy hozzám menjünk, de mivel nálam épp vendégek voltak, mondtam, hogy nem lehet. Akkor bökte ki, hogy hozzá se mehetünk, mert ő a szüleivel lakik, elég kényelmetlen lenne a dolog. Persze megmagyarázta, hogy az anyagiak miatt költözött haza. Bevallom, nagyon lelombozott, hogy egy 37 éves férfi még mindig a gyerekszobájában lakik, és ha felvisz egy nőt, az csak remélheti, hogy a fürdőben nem fut össze a kedves mamával. Ha nő létemre én meg tudom oldani az albérletet, tudja már ő is.”

Ti voltatok ilyen helyzetben? Mit szóltok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top