Aktuális

Televíziót is lopnak a szállodavendégek

Televíziót, szófát, cserepes növényt, sőt vécédeszkát is vittek már magukkal haza a hotelek vendégei - van, aki a mosdókagylót is leszerelte.

Annyira, de annyira puha és finom és… és… és… volt a köntös a wellness szállodában, hogy egy pillanatra megfordult a fejedben, hogy hátha ajándékba adták és tulajdonképpen elvihető? Nem, hacsak nem Dubai-ban jártál, nem vihető el – sajnos.

Addig jó, amíg csak a köntös tetszik meg (és természetesen azt is ott hagyjuk). Nincs ezzel így mindenki, a legdrágább luxusszállodák lakói között is van, aki képes mindent vinni, ami mozdítható.

Legutóbb egy német szállásfoglalási oldal mérte fel, mi minden hiányzik a három-négy-sokcsillagos szállodákból. Televízió, szófa, cserepes növény, vécédeszka… gyakorlatilag mindenre volt példa. Tévét például minden hatodik hotelből loptak már el, ezzel a televízió a tizenegyedik helyet érdemelte ki. A tíz leggyakrabban ellopott tárgy között szerepelnek törölközők, kozmetikai szerek, tollak, evőeszközök, edények, valamint papucsok és köntösök is. Emellett előszeretettel emelnek el a vendégek távirányítókat, párnákat, lepedőket, sőt, matracokat.

A csúcstartó talán a brit Cardiff szálloda egyik vendége, aki egy cigaretta-automatát próbált meglovasítani. Egyes tolvajok megcsillogtatják kézügyességüket is, amikor komplett fürdőszoba-felszerelést visznek el: zuhanyrózsát, lefolyócsövet, vécéülőkét – sőt, egy berlini hotelből egy egész mosdókagyló is eltűnt már. Emellett a függönyöket, szőnyegeket és minibárokat sem kímélik a tolvajok. A hotelek 95 százalékában rendszeresen fordul elő ilyesmi, a szállodavezetők becslése szerint évente ez átlagosan 5500 eurós (mintegy másfél millió forintos) veszteséget jelent egy-egy hotelnek, de az ötcsillagos luxusszállókban az ellopott értékek összesen akár húszezer eurót (5,6 millió forintot) is elérhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top