2017. 08. 18. Ilona

Olvass bele egy 400 éves szerelmes levélbe!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Szívszorító levelet találtak a régészek egy 16. századi sírban. Fiatal feleség gyászolja férjét, miközben közös gyermeküket várja.
2012. 09. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Olvass bele egy 400 éves szerelmes levélbe!

Terhes feleségét hagyta maga után az a harmincéves koreai férfi, aki 1586-ban halt meg, és a sírját a 90-es évek végén találták meg a régészek. A mumifikálódott testen egy szerelmes levelet fedeztek fel, amit a gyászoló feleség írt élete párjának.

Az írás most felkerült az internetre az érdekes leveleket gyűjtő  Letters of Note nevű oldal jóvoltából, így bárki belepillanthat, milyen érzelmek és gondolatok gyötörték a gyászoló feleséget több mint négyszáz évvel ezelőtt.


Won apjánakOlvass bele egy 400 éves szerelmes levélbe!
1586. június 1.

Mindig azt mondtad, hogy együtt éljük le az életünket, amíg meg nem őszül a hajunk, és majd ugyanazon a napon hagyjuk el ezt a világot. Hogyan mehettél el mégis nélkülem? Ki mutatja az utat mostantól nekem és a kicsi fiunknak, hogyan élünk majd? Hogyan hagyhattál itt minket?

Te nekem adtad a szíved és én neked adtam a szívem. Amikor egymás mellett feküdtünk, mindig azt mondtad, legyek jó az emberekhez és szeressem őket úgy, mint téged. Tényleg olyanok, mint mi voltunk ketten? Hogyan hagyhattad itt, amink volt, és hogy mehettél el nélkülem?

Nem tudok élni nélküled. Szeretnélek követni téged. Kérlek, vigyél el magaddal oda, ahol te vagy! Amit irántad érzek, sosem felejtem el, amíg ezen a világon vagyok, a bánatom nem ismer határokat. Mi lesz most az én árva szívemmel és hogy élhetek egy árva gyermekkel, akinek majd hiányozni fogsz?

Kérlek, olvasd el alaposan ezt a levelet, és válaszolj nekem részletesen az álmaimban! Azért írok, és azért teszem ide ezt a levelet, mert szeretném hallani, mint mondasz. Nézd meg jól, és beszélj hozzám!

Amikor életet adok a bennem növekvő gyermeknek, ki lesz az apja? Megértheti bárki, hogyan érzek? Nincs ennél nagyobb tragédia a világon.

Te most elkerültél egy másik helyre, de nem vagy olyan gyászban, mint én. A bánatom végtelen, de csak röviden írok. Kérlek, nézd meg ezt a levelet, és látogass meg az álmaimban, mutasd meg magad, és beszélj hozzám! Hiszem, hogy láthatlak az álmaimban. Gyere titokban, hadd lássalak! Rengeteg dolgot mondanék még, de most befejezem.

Olvass tovább

Hozzászólások

dzsuzsa70 2012-09-18 14:38

Nagyon megható levél.
Én megértem miért írta ezt: "nincs ennél nagyobb tragédia a világon".Mert neki ott és akkor nem létezett nagyobb tragédia.

TiaMaria 2012-09-10 08:03

Egyetértek az előttem szólókkal.

 

eszem ágában sincs megbántani a levél íróját, a gyászát ,vagy az (akkori) érzéseit, 

 

DE (!) 

 

" Amikor életet adok a bennem növekvő gyermeknek, ki lesz az apja? Megértheti bárki, hogyan érzek? Nincs ennél nagyobb tragédia a világon. "      

VAN!!!!!!                 (sajnos)

Amarynda 2012-09-10 07:56

Amikor meghalt a fiam en evekig leveleket irtam neki, es sokszor eljott az almaimba is. A legrosszabb az volt hogy hiaba oleltem meg vagy simogattam meg akkor ott az alomban is tudtam hogy mar nem el es amint felebredek tudni fogom ezt.

 

Nagyon rossz felemas erzes.:(

Amarynda 2012-09-10 07:53

Csodaszep. es orokervenyu

Gina424 2012-09-09 17:43

Gyönyörű...

A szerelem örök, akár tegnap is írhatta volna bárki.

lustadög 2012-09-09 16:24

Ez tényleg szép. Néha kell ilyet is olvasnunk, kicsit visszaadja az ember reményét, hitét..

Torolt_felhasznalo_757204 2012-09-09 14:26

Szerintem is érdekes...

 

Jó lenne tudni hozzá, hogy a koreai kultúrában mit gondoltak az emberek a halálról...

Érdekes, hogy a megélhetésüket nem félti a nő, inkább a férjétől kapott lelki útravalóról mesél, és felelőssé teszi a férjét, amiért az elhagyta őt - mintha megválaszthatná bárki is a halála időpontját (eltekintve az öngyilkosoktól persze - ha a férfi öngyilkos lett, akkor a szégyenről miért nincs szó?)...

 

Az is érdekes, hogy azt hiszi, az álmokon keresztül majd kommunikálhatnak egymással, de neki azért kellett egy levél hozzá, hogy ezt leírja, és a sírba tegye... miért nem kérte csak úgy gondolatban?

 

Mindenesetre nagyon átjön az elhagyatottság és a mély kötődés, ami volt köztük.