Aktuális

A felhők felett járt az alig látó kisfiú

Él Budapesten egy hatéves kisfiú, akinek már most nagyon gyenge a szeme, és félő, hogy maradék látása is elvész. A Nők Lapja Café olvasói összefogtak, és a 33 kívánság akcióban teljesítették Patrik nagy álmát: repülni vitték őt.

Megható az, ha egy alig látó kisfiú nagy vágya, hogy repüljön. A hatéves Bárány Patrik ezt kérte tőlünk, amikor (szinte) bármit írhatott 33 kívánság akciónkban. A kisfiú a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájának diákja. Családjával szerény körülmények között él. Szülei elváltak, édesanyjával, nevelőapjával és ikertestvéreivel egyetlen szobán osztoznak. Olvasóink úgy gondolták, ő igazán megérdemelne egy szép napot, amikor minden érte történik.
Patrik bolondul a járművekért. „Repülőn szeretnék utazni, igazin!” – vágta rá lelkesen, amikor a kívánságáról kérdeztük, aztán megengedően hozzátette: kisrepülő is jó lenne, nem baj, ha nem olyan nagy…

További képekért kattints a képre!
További képekért kattints a fotóra!

Többen is jelentkeztek, akik vállalták, hogy elvigyék Patrikot repülni. A szavazást végül Gulyás Eszter, a Szidónia Kastélyszálló munkatársa nyerte. Mint írta nekünk, a repülés gyerekkora óta az élete része: „Hol apu, hol nagybácsi repkedett, néha egy udvarló vagy én indultam világgá. Otthon az összes fellelhető repülős magazin, folyóirat, könyv bekerült karácsonykor a fa alá. Megláttam ezt a »fotelből is alig kilátszó« Patrik nevű édes kiscsávót, abban a hihetetlen szemüvegében, mintha egy Disney családi filmet néznék. Reggel első dolgom volt felhívni a szomszédos repteret Fertőszentmiklóson. Robi, a reptér vezetője készséges volt, egy perc alatt meg is beszéltük, hogy a repülésnek egy kisgépen, Patrikkal a fedélzeten, semmi akadálya…”

A felhők felett járt az alig látó kisfiúAkadály tényleg nem volt, bár elsőre nem jött össze a tervezett út, másodikra már készen állt a csapat. Innen Eszter mesél.
„Zoli kollégámmal a vasútállomáson vártuk a csapatot. Partikkal jött két testvére, egy 16 éves ikerpár. Azonnal a reptérre mentünk, ahol kicsit improvizáltunk, nem a betervezett négyüléses géppel szállhatott fel a kissrác (mert az még úton volt, és nem akartuk megvárakoztatni), hanem egy kedves hobbirepülős úr, István vitte el kétszemélyes gépével a kisfiút.
A toronyban még aggódtunk kicsit az irányítóval, Gyulával, nem fog-e esetleg félni a kisfiú, de a hangárlátogatás után bátran ült be a gépbe. »Húztak« egy alacsony tiszteletkört is nekünk, és Patrik boldogan integetett felénk a pilótafülkéből sok párnával a feneke alatt. És ha már így alakult, az ikrek is repülhettek egy gyönyörű karikát.

Később átmentünk a kastélyba, és Patrik kedvencét szolgáltuk fel: az ellenállhatatlan krumplis tésztát, amit nagyon kedvesen személyesen szeretett volna megköszönni Ricsinek, a szakácsnak. A találkozót összehoztuk, és hát a 10-es skálán 20-as osztályzatot kapott az ebéd.

A felhők felett járt az alig látó kisfiúVolt ajándékozás is, a meglepetéseknek igazán, úgy szívből örült! Akárcsak az egész napnak, a repülésnek, a programoknak. Na ilyenkor érdemes látni a csillogó szemeket… és végül azon gondolkodik az ember, vajon nekünk mi okozna ekkora örömöt? Felmenni a Holdra?

Szép nap volt, sok-sok felejthetetlen pillanattal. Reméljük, egy életre szóló, szép emléket adtunk Patriknak, és azzal a pici látásával, ami még megadatik neki egy darabig, olyan momentumok égtek bele a memóriájába, amelyek ha úgy változnak a dolgok, hogy minden sötét lesz, szebbé teszik majd nem könnyűnek ígérkező mindennapjait.”

33 kívánság: Olvasónk álomnapot szervezett a májátültetett kisfiúnak
33 kívánság: Laura eljutott a csokimennyországba

33 kívánság: Traktort vezethetett a nehéz sorsú kisfiú

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top