Tényleg csak ismerőssel lehet álláshoz jutni?

Aki már fél éve állást keres, hajlamos összeesküvés-elméleteket gyártani. Nem vesznek fel, mert másnak kell az állás, mert nincs ismerősöm, mert túlképzett vagyok... Molnár-Szabó Zsuzsa, a Randstad Hungary vezető tanácsadója szerint nem mindig ezek az okok.
Tévhit: „Olyan szakmám van, amivel lehetetlen elhelyezkedni.”
A valóság: Nincs kilátástalan ügy, de az biztos, hogy nem szabad egyetlen papírban bízni. Az jó, ha eleve többféle képzettségünk van, de ha nincs, akkor se „dobozoljuk be” magunkat. Gondoljuk át, hogy a meglévő szakmánk hogyan értelmezhető tágabban, esetleg milyen gyakorlati tanuláshoz lenne kedvünk. Az persze tény, hogy pénzügyi pozíciókra a legnehezebb gazdasági válságban is kerestek embert, és az értékesítők, könyvelők, kontrollerek is mindig találnak állást, miközben ritkán látunk olyan hirdetést, hogy: „újságírót felvennénk”, miközben rengetegen végeznek kommunikáció szakon. Ezen már az iskolaválasztásnál érdemes elgondolkodni!

Tényleg csak ismerőssel lehet álláshoz jutni?


Tévhit: „Ötszáz helyre írtam, de el sem olvassák a jelentkezésemet.”
A valóság: Ha csak az állásportálokon nézünk körül, az becsapós lehet, hiszen többnek tűnik a hirdetés, mint amennyi a valós köztük. Sajnos vannak csak a látszat kedvéért meghirdetett állások és duplán megjelentetettek, vagy olyanok, amelyek már nem aktuálisak. Így az az ötszáz inkább csak háromszáz. A jelentkezéseket valószínűleg elolvassák, más kérdés, hogy sokszor tényleg pluszmunka válaszolni rájuk: ez egyszerűen nem érdeke annak, aki leterhelt. Az udvariasabbja ma már inkább beleírja a hirdetésbe: „Amennyiben esélyesnek találjuk, felvesszük önnel a kapcsolatot.”

Tévhit: „Nem válaszolnak, nem tudok mit tenni.”
A valóság:
Ma már erősebb önértékesítő képességgel kell rendelkezni ahhoz, hogy eladjuk magunkat. Legyünk proaktívak, néhány hét múlva telefonáljunk, kérdezzünk rá, megkapták-e a jelentkezésünket, kaphatnánk-e időpontot egy személyes találkozásra. Adminisztráljunk mindent, kövessük, hogy kinek, mikor, hová és mit küldtünk.

Tévhit: „Ha nincs ismerősöd, nem jutsz be.”
A valóság:
Ez így nem igaz, ez rengeteget változott az elmúlt években. Az igaz, hogy a munkatársi ajánlás mindig jól működik, hiszen az egyfajta garanciát jelent. De ettől még az ajánlott embernek végig kell mennie ugyanazon a kiválasztási folyamaton, mint bárkinek, aki „az utcáról” érkezik. És ha nem teljesít jól, nem fogják felvenni. Nem mondom, hogy nincs  olyan, hogy valaki „benyomja” az ismerősét, de komoly cégeknél szinte kizárt.

Tévhit: „Odamegyek az interjúra, és elmondom, mivel foglalkoztam eddig.”
A valóság:
Az ma már nagyon kevés, ha felmondjuk az önéletrajzunkat, hiszen az alapján hívtak be, azt leírva is látják. A kommunikációs stílusunkra, a személyiségünkre sokkal inkább kíváncsiak. És persze a motivációnkra: a lelkesedés nagyon fontos. Éppen ezért ne csak arra készüljünk, amit feltehetően kérdezni fognak, hanem legyenek nekünk is kérdéseink a cégről, a munkakörről (ne csak a juttatásokról). Előtte tájékozódjunk róluk, nézzük át a weboldalukat – ez kicsit vizsga is nekünk.

Molnár-Szabó Zsuzsa
Molnár-Szabó Zsuzsa
Tévhit: „Túlképzett vagyok, ezért nem vesznek fel – micsoda hülyeség!”
A valóság:
Mivel a motiváció rendkívül fontos, érthető, ha a „többre hivatott” embert nem alkalmazzák alacsonyabb pozícióban. Persze az első hónapokban csak az számít, hogy legyen bevétel, hosszú távon azonban ez már nem lehet motiváló. Ahogy az illető jobb ajánlatot kap, el fog menni a cégtől, és erre a képzettsége miatt meg is van az esélye.

Tévhit: „Velem nem áll szóba egy fejvadász.”
A valóság:
Tény, hogy a személyzeti tanácsadó inkább vezető pozíciókra keresi az alkalmasakat, ám munkaerő-közvetítő cégek akár fizikai munkásokkal is foglalkoznak. Ettől függetlenül esetenként hasznos lehet egy pártatlan tanácsadó, aki közvetít a két fél között, és mindkét oldalról látja a piacot. Vele akár az interjúszituációt is gyakorolhatjuk.

A hét álláshirdetése: 8 éves alkalmazottat keresnek
Tudományos tény: a hízelgés többet ér az észnél
Mi a te álommunkád?

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arriata 2012-08-17 12:05

igen

ntasi 2012-08-17 12:03

Soha az életben nem jutottam ismerőssel álláshoz. Vhogy olyankor minden ismerős eltűnik, a jobb fejek legalább annyira méltatnak, h széttárják a karjukat, h nem tudnak segíteni.

 

Tény, h 2 és fél éve kerestem utoljára állást, bár lehet, h nemsokára megint kelleni fog, de eddig mindig idegenként kerültem be minden céghez, ahol eddig dolgoztam. 

 

Barátnőm legutóbb fél évig nem talált normális munkát, diplomával, tapasztalattal, idegennyelv tudással. Persze olyat igen, h plusz x összegért tégy a főnök kedvére, vagy kezdj el dolgozni, aztán intézzüka  papírokat, meg a fizut, vagy 80.000ért napi 12 óra, néha hétvége, aztán 3 hónap múlva meglátjuk, h emelünk-e. 

 

Szóval lassan ott tartunk, h se ismerőssel, se sima úton nincs normális meló, csak a vakszerencse segít.

 

veresildi 2012-08-17 11:53

No igen. Telefonáljunk, legyünk aktívak! Könyörgöm, az esetek 90%-ban azt se tudni milyen cég hirdet! A "vezető divat cég", a "nemzetközi kereskedelmi cég" telefonszámát, ha akarom sem tudom megszerezni. Volt olyan jelentkezésem, ahol ha tudom a cég nevét, nem is jelentkezem, mivel félévente keres arra a pozícióra embert, ami azért elgondolkodtató.

 

És igen, nem olvassák el az önéletrajzok nagy százalékát, mivel több százan jelentkeznek egy pozícióra, és nem létezik, hogy az első 50-60-ból esetleg 100-ból nem talál leglább 10 olyat akit behívhat, és tud választani közülük.

 

Mindegy mit tudsz, milyen képzettséged van a szakmádban, amennyiben elmúltál 35 akkor annyi neked, ha nincs ismerősöd.

 

Ezek tények. Más szakmát tanulni meg bizonyos kor felett egyszerűen azért nem annyira jó ötlet, mert kifizeti az ember a tanfolyam díjat, levizsgázik kitűnően, majd csak az a gond hogy zéró gyakorlattal rendelkezik. És mivel gyakorlat nélkül sehova nem veszik fel, így sose lesz neki.

csucsori 2012-08-17 11:50

Pont így látom én is.

 

+ "Ha nincs ismerősöd, nem jutsz be.”  - így igaz!!

 

Menőbbnek ítélt cégek gyakornokokat alkalmaznak minimálbérért, 9 órás munkaidővel, szabadság nélkül, akiket ünnepnapra is berendelnek, melyet nem fizetnek ki, és nem jár érte szabadnap, csak lecsúsztatható.

Ez pont most történik családtagommal. (írom, mielőtt vki ráugrik, hogy túlzok)

 

morcos 2012-08-17 11:47

 

"Csak ismerőssel lehet álláshoz jutni?"

 

IGEN!

Torolt_felhasznalo_517177 2012-08-17 11:03

Kedves Molnár-Szabó Zsuzsa!

Látszik, hogy már régóta nem keresett állást, különben nem tanácsolna ilyen butaságot:

"Legyünk proaktívak, néhány hét múlva telefonáljunk, kérdezzünk rá "

 

Maga szerint, ha egy céghez több százan, vagy ezren jelentkeznek és azoknak csak a fele elkezdi hívogatni a céget, egy idő utána cég a telefonszámot fog váltani, mert az ügyfelek nem fogják őket elérni, ez különösen igaz kis cég esetén, ahol nincs porta, meg recepció.

 

Olyan sok általánosítás és elavult tanács van a cikkben, hogy azt el nem lehet mondani!! 

nesze_neked 2012-08-17 10:32

az a baj,h lassan egyre kevésbé lesz igaz, hogy aki nagyon akar, az talál munkát

Nők Lapja Cafe 2012-08-17 10:32

Aki már fél éve állást keres, hajlamos összeesküvés-elméleteket gyártani. Nem vesznek fel, mert másnak kell az állás, mert nincs ismerősöm, mert túlképzett vagyok... Molnár-Szabó Zsuzsa, a Randstad Hungary vezető tanácsadója szerint nem mindig ezek az okok.

Nők Lapja Café: Tényleg csak ismerőssel lehet álláshoz jutni?

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>