Harminc hajléktalan kapott hetijegyet a Sziget Fesztiválra

Évek óta a Hajógyári-szigeten él egy kis csapat hajléktalan. Hogy a Sziget Fesztivál idején is maradhassanak, besegítenek a munkába.

A „hetijegy” nagy kincs a fesztiváljáróknál – kevesen jutnak hozzá térítésmentesen. Egy csapat hajléktalan ebben a juttatásban részesült – ez volt az egyetlen ésszerű megoldás arra a helyzetre, hogy „legalizálják” jelenlétüket a Hajógyári-szigeten a Sziget Fesztivál rendezvény idejére. A kis kommuna évek óta itt húzza meg magát, így tulajdonképpen az ő életterükbe „tolakodik be” ilyenkor (elég zajos módon) a külvilág.

 Harminc hajléktalan kapott heti jegyet a Sziget FesztiválraHa őket esetleg zavarja is éjszakai pihenésükben a rendezvény, fordítva ez nem fordulhat elő: a fesztiválszervezők azt kérik a jegyekért cserébe, hogy a szigetlakók semmilyen módon ne zavarják a látogatókat. Ettől azonban nem kell félni, a hajléktalanok inkább segítik a szervezők munkáját: szemetet gyűjtenek, pakolnak, sőt egyikük, egy határon túlról érkező magyar mérnök az árusító pavilonok felállításában is többször részt vett.

Szép példa a profitszféra, a fogyasztói társadalom és a perifériára szorultak közötti építő, szívmelengető együttműködésre, nem?

Elsősegélyesek a Szigeten: „Nem tudod, hogy épp életet mentesz”

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

genre24 2012-08-11 01:37

Lehet,  hogy  "ugy  fognak  kinezni..."

de  szokas  szerintt,  mivel  sosem  furdenek  vagy  zuhanyoznak,---kicsit  "erett"  lesz  az  atmoszfera  a  kozelukben....

 

Ulj  csak  nyugodtan  mellejuk...tovabbi  jo  szorakozast..........

egy-ket  tetut  ingyen  kapsz  majd.

Torolt_felhasznalo_294051 2012-08-10 22:50

Nekem igazából mindegy. Én csak összeadogatom saccperkábé a számokat, hogy hol mennyi hajléktalan van Budapesten...

Torolt_felhasznalo_325942 2012-08-10 20:13

Ugyanúgy néznek ki mint a fesztiválozók, senkinek nem fognak feltünni.

Megszokott kinézet.

kivi39 2012-08-10 19:58

Miért? Mit kellett volna tenni? Ha nincs karszalagjuk, akkor naponta többször zavarták volna őket, hogy takarodjanak ki a szigetről, holott tulajdonképpen ők ott laknak. Ezt ne úgy tekintsd, mint egy ingyen bulijegyet, hanem mint biztosítékot arra, hogy békén hagyják őket.

gezemici 2012-08-10 19:32

Ezen agyaltam én is, hogy másnap, hogy különbözt:-oetik meg őket a fesztiválozóktól, amikor ugyanolyan karszalagjuk van?

Prunus Spinosa 2012-08-10 19:10

A második napon már a kutya se ismerné fel őket a sok ordibáló, handabandázó, fetrengő, piás, drogos felhőtlenül kikapcsolódó, szórakozó fiatal között. A kérdés, hogy ki asszimilál kit?

lina48 2012-08-10 19:03

Nem tudom, hogy ez szívmelengető együttműködés-e. Biztosan erre van szükségük?

Nők Lapja Cafe 2012-08-10 19:03

Évek óta a Hajógyári szigeten él egy kis csapat hajléktalan. Hogy a Sziget Fesztivál idején is maradhassanak, besegítenek a munkába.

Nők Lapja Café: Harminc hajléktalan kapott heti jegyet a Sziget Fesztiválra

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>