Harminc hajléktalan kapott hetijegyet a Sziget Fesztiválra

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Évek óta a Hajógyári-szigeten él egy kis csapat hajléktalan. Hogy a Sziget Fesztivál idején is maradhassanak, besegítenek a munkába.
2012. 08. 10. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A „hetijegy” nagy kincs a fesztiváljáróknál – kevesen jutnak hozzá térítésmentesen. Egy csapat hajléktalan ebben a juttatásban részesült – ez volt az egyetlen ésszerű megoldás arra a helyzetre, hogy „legalizálják” jelenlétüket a Hajógyári-szigeten a Sziget Fesztivál rendezvény idejére. A kis kommuna évek óta itt húzza meg magát, így tulajdonképpen az ő életterükbe „tolakodik be” ilyenkor (elég zajos módon) a külvilág.

 Harminc hajléktalan kapott heti jegyet a Sziget FesztiválraHa őket esetleg zavarja is éjszakai pihenésükben a rendezvény, fordítva ez nem fordulhat elő: a fesztiválszervezők azt kérik a jegyekért cserébe, hogy a szigetlakók semmilyen módon ne zavarják a látogatókat. Ettől azonban nem kell félni, a hajléktalanok inkább segítik a szervezők munkáját: szemetet gyűjtenek, pakolnak, sőt egyikük, egy határon túlról érkező magyar mérnök az árusító pavilonok felállításában is többször részt vett.

Szép példa a profitszféra, a fogyasztói társadalom és a perifériára szorultak közötti építő, szívmelengető együttműködésre, nem?

Elsősegélyesek a Szigeten: „Nem tudod, hogy épp életet mentesz”

Olvass tovább

Hozzászólások

Frigyesur 2012-08-13 10:18

Mi a jo abban, hogy az ember elmegy egy csomo koncertre?! Jesszusom, ezt tenyleg magyarazni kell?! :S

Honnan kivulrol? Korbejartad a Szigetet 'kivulrol'? Mert a mediara alapozni egy ilyen sarkos velemenyt igen ööö... botor dolog.

 

Ez nem divatozas, egyszeruen az a normalis, ha a fiatalok szorakozni jarnak. Ha betetted volna valaha is a labad, akkor lathattad volna, hogy bar van 'alja' reteg, de a tobbseg teljesen normalis. 

Mi a jo a fesztivalozasban... atyam :-o:D

Prunus Spinosa 2012-08-11 10:40

Nem vagyok kultursznob, meg ilyenek, csak nagyon taszít a közönséges viselkedés. Hallottam másoktól is, hogy van a szigetnek egy másik arca is, de pontosan nem értem, azt miért nem mutatják, hiszen azért az is hírértékű. Másrészt nagyon drágának tartom. Öten mennénk egy napra, na most az egy vagyon, már csak a belépő is. :S

perezosa 2012-08-11 09:48

Nem kötelező részegen fetrengeni. Én régebben voltam és baráti társasággal beszélgettünk és megnéztünk egy csomó programot.

Kaláka koncerten voltam, skót táncházban. Valami afrikai kultúrális szinpad volt, ahol a színpad mellett gyerekek rajzoltak, meg tanítottak nekik táncokat.

Elég sok kisgyerekes szülő is volt napközben.

A híradó meg a fotósok nyilván az extrém figurákat emelik ki.

A többség teljesen átlagos és teljesen józan.

A ruha valóban mindenkin játszó ruha, ezért nem utcai eleganciával kell menni, nem fehér és nem gyűrődös cuccba,mert,ha koncert van le kell ülni a fűbe. És kényelmes cipő,mert egy-egy program között távolság van és elég nagy a por. Tehát mondjuk magassarkú ,meg hasított bőr szandi nem oda való.

 

Ha kimégy a gyerekeiddel ,hidd el te is találsz a férjeddel együtt megfelelő szórakozást.

Vannak olyan sátrak, ahol színház vagy egyébb előadások vannak.

 

Csak lazán !!!:D

Prunus Spinosa 2012-08-11 09:09

Én egyszer sem. Szent borzadállyal figyelem a beszámolókat, riportokat, és nem tudok rájönni, mi ebben a jó. :))))

Ami kívülről látszik: hangos, deliráló tömeg, piás (drogos?) handabandázók, fura alakok, kosz. Mindezt sok pénzért.

Tudom, hogy valami nagyon kúlos dologról maradok le éppen, és nagyon szeretnék fiatalos és trendi lenni, de nem megy. :((((

Pedig fel kéne vennem a fordulatot, mert gyanítom, hamarosan a gyerekeim is szigetelni akarnak, én meg egy merő frászban leszek tőle. Jobb lenne, ha én is szeretném, mehetnénk együtt. :DDDDDD

 

Frigyesur 2012-08-11 08:56

Kivancsi vagyok, hogy az ideirok hanyszor es mikor voltak utoljara a Szigeten, hogy ennyire vagjak ;)))

Prunus Spinosa 2012-08-11 08:44

Én tiszta önzőségből felajánlottam, hogy törlöm, csak adja meg a jelszavát. De erre sem volt vevő. Pedig már rég túl lennénk rajta. :)

Torolt_felhasznalo_609166 2012-08-11 08:40

hat ennyi IQ -vel lehet hogy te se ertetted volna;)