Aktuális

140 milliót találtak egy tatabányai nyugdíjas széfjében

Nem kevés adót csalt egy nyugdíjas Tatabányán; az adóhatóság mintegy száznegyvenmillió forintot talált a széfjében.

Az adóhatóság ellenőriz: bevétel-kiadás. Ez nem stimmelt annál a tatabányai nyugdíjasnál, akire felfigyelt a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága. „Az ellenőrzött időszakban 214 millió forintot költött el az életvitelszerű kiadásokon felül” – olvasható közleményükben.

A nyugdíjasokról nem a pénzszórás jut az eszünkbe. Az adóhatóságnak sem, éppen ezért szúrt szemet, hogy a férfi több mint kétszázmilliót költött el: ingatlan- és autóvásárlásra negyvenkét-, életbiztosításra tizenöt-, ingatlanfelújításra hétmilliót fizetett ki, továbbá több mint százötvenmilliós tagi kölcsönt nyújtott az egyik gazdasági szervezetnek.

140 milliót találtak egy tatabányai nyugdíjas széfjében

Az adócsaló nyugdíjas egyébként két gazdasági társaságnak volt ügyvezetője és több más cégnek is a tagja. Mint mondta: takarékos ember, sokat tett félre – ezt viszont nem tudta bizonyítani. Az adóhatóság végül is százmilliós adóhiányt állapított meg, amire 70 milliós büntetést és késedelmi pótlékot vetett ki. A férfi nem fizetett, ekkor nyittatta fel banki széfjét a NAV, amelyből négyszázezer eurót és húszmillió forintot foglaltak le. (Ám ebből ne azt a következtetést vonjuk le, hogy nem érdemes takarékoskodni. Ellenkezőleg: kevéssel is érdemes!)

„Abszurd, hogy előre fizessünk baleseti adót!”
Kinek kéne mobiltelefonálási adót fizetni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top