nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Közös nevezőn

Fotókat mutatunk olyan gyerekekről, akiket egy közös dolog köt össze. Kitalálod, mi az?
NLCafé
f Ajánlom
21 Fotó megtekintése

Mi a közös bennük?

Sohasem játszott autókkal, a természet, az állatvilág viszont annál inkább lenyűgözi. Na meg a futball: mostanság a Real Madrid és a Barcelona rivalizálásáról olvas egy könyvet, ő maga pedig a Vác igazolt játékosa. Mit játékosa? Egyenesen a kapusa!
Még több +
A régi nemzedékek gyerekei még az ágakon töltötték fél gyermekkorukat, ma már különlegességnek számít, hogy Viktória legkedvesebb időtöltése a fára mászás. Átlagosnak amúgy sem nevezhetjük őt, korosztályából nem minden lány mondhatja el magáról, hogy narancssárga öves dzsúdós. Kétéltűnek talán még nem nevezhetjük Patríciát, ám kétségtelenül ugyanúgy otthon érzi magát a vízben, mint kint, a szárazföldön. Ha pedig a „parti világban” rendetlenség van, legszívesebben azonnal menekülne vissza a medencébe.
Még több +
Bence izgatottan várja az iskolakezdést, de ideje is volt már a váltásnak, elvégre 135 centisen szó szerint kinőtte az óvodát. Bátor: esküvői lakodalomban például szemrebbenés nélkül ragadja magához a mikrofont, és énekel, ahogy apjától is látta. Ádámot megteremteni sem lehetett semmi, de azért az is megsüvegelendő teljesítmény, ha valaki Ádánt kitalálja. Ez Elza érdeme, játék babái birodalmában kiemelt helyet foglal el az aranyos kislány. Igen, kislány, mert hát ki mondta, hogy az Ádám (gyermeki bájszólásban Ádán) név a játékvilágban is csak fiút takarhat?
Még több +
Bár igazi örökmozgó, aki – mintha felhúzták volna – reggeltől estig zakatol, az üres rajzlap néhány percre képes megállítani. Olyankor a kis művész elmélyed az alkotásban, színkezelése már most különleges, előszeretettel használja a gránátvörös ceruzát. Az állatok nagy barátja, és ha abból indulunk ki, mennyit beszél, és milyen beleéléssel magyaráz, talán még velük is szót ért.
Még több +
Nyugodt, kiegyensúlyozott baba, az esti etetés után édesanyja mesével álomba ringatja, és legközelebb csak reggel hétkor hallani a gügyögését. A tündéri kislány érdeklődve figyeli anyja mozdulatait, néha mintha kissé csodálná is.
Még több +
Még hogy nem lehet valaki négyévesen igazi nő! Luca Alda imádja a lila és a ciklámen színt, és régóta nem kell neki megmagyarázni, mire való a körömlakk meg a smink. Hamar rájött arra is, miért áldotta meg nyelvvel a jóisten: amióta kimondta az első szót, megállás nélkül beszél. Talán csak akkor hallgat el kicsit, amikor kedvencét, a paradicsomlevest kanalazza. Labda, labda és labda. Hihetetlen, milyen érzékkel bánik a játékkal a másfél éves Regő, néha szülei is ámulva figyelik, ahogy tereli a szobában a lábával, de kézzel sem ügyetlen. A mozgáshoz viszont kell az energia, Regő imád enni.
Még több +
Szomorú este volt a június 27-ei a Real Madrid-futballista fiatal rajongójának életében. Nem csak amiért a spanyol–portugál Eb-elődöntőn, a tizenegyeseknél a nagy kedvenc már nem állhatott a labda mögé, és nem csupán a szeretett portugál válogatott kiesése miatt. Hanem azért is, mert Samut a legfontosabb pillanatban, az éjszakába nyúló meccs alatt legyőzte az álom. A kisállat-kereskedésben hagyományosan a különböző pókok fürkészése kötötte és köti le a leginkább Vince figyelmét. Tegyük hozzá, a fiú bátyjához hasonlóan ragaszkodik a barátaihoz, és itt természetesen már nem a pókokról van szó.
Még több +
Komoly, fegyelmezett fiú Gergő, de hát egy kézilabdázni tanuló sportembertől ez nem is meglepő. Az iskolában a németórákon „tarol”, mivel családjával korábban öt évig Németországban élt. „Háttal áll a világnak” – mondja az édesanyja Mátéról büszkeséggel vegyes aggodalommal ecsetelve, hogy hatéves fiát csak az extrém szórakozások érdeklik, bármi, amire fel lehet szállni és mozog, legyen az gördeszka vagy éppen jet-ski. Amit apja, anyja nem ad oda Áronnak, azonnal a kezébe nyomják a bátyjai, és amit apja, anyja nem enged neki bekapni, azzal ravaszul megetetik a fivérei.
Még több +
Bence tipikus fiú, már ha a sport szeretete fiútulajdonság: vékony alkata ellenére focizik, kézilabdázik, a labda megszállottja. Lábbal hobbiból rúgja, kézzel „komolyan” dobja – mégpedig bal kézzel, az Elektromosban. Szofinak ritka finom keze van, gyönyörű hímzéseit messze földön dicsérik. Azért előfordul, hogy kacsóival nem a cérnát, hanem az ellenfelet próbálja befűzni: egy éve versenyszerűen kézilabdázik a Ferencvárosban. Mégsem mondhatjuk, hogy mindene a zöld-fehér színpár, kedvence inkább a rózsaszín.
Még több +
<a href="https://www.facebook.com/kissg7" alt="Hírek Kiss Gergőtől"> Hírek Kiss Gergőtől
Még több +

És ezekben a gyerekekben vajon mi a közös?
Figurákat mutatunk: kattints és tippelj!
     
Miben hasonlítanak ezek a tárgyak?
Közös nevezőn – ezúttal más a kulcs!
    

Megosztás Facebookon