Aktuális

Ma indul a Sziget-közvetítés a YouTube-on

A világ legrangosabb fesztiváljai – a belga Tomorrowland, a spanyol Sonar és az amerikai Coachella – után a Szigetet is közvetíti a YouTube: 24 kamerával veszik a koncerteket.

A videómegosztón nézhetik a Sziget fesztivál eseményeit az eddig kételkedők vagy épp kíváncsiak, azok, akik idén lemaradnak róla, de azok is, akik ott vannak, csak éppen egy másik helyszínen. A YouTube-on három csatornán fut majd a közvetítés mindennap délután három órától éjszakába nyúlóan. A Pop-Rock Nagyszínpad műsorát tizenhat, a Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad koncertjeit négy-négy kamerával veszik fel.

Ma indul a Sziget-közvetítés a YouTube-on

Összesen huszonnégy kamerával több mint hatvan ember dolgozik, három színpadról három különálló stábbal rögzítenek. Lesznek távoli és közeli felvételek is, gondolva azokra, akik jobban szeretnék látni az énekes vagy gitáros arcát (naná!). A távoli felvételek pedig kicsit olyan érzést adnak majd, mintha az is ott csápolna, aki csak a monitor előtt ül (ezúton is részvétünk). Jó hír még, hogy a koncertek legjobb pillanatait a fesztivál után még három hónapig lehet visszanézni a YouTube-on – ha egy hét nem volna elég a fesztiválfílingből.

Sándor Attila, a Compakt Disco basszusgitárosa azt mondja, a közvetítés révén nagy lehetőséget kapnak a hazai zenekarok is a bemutatkozásra, hiszen a fellépésüket akár egymillió ember is láthatja. A Tankcsapda frontembere, Lukács László szintén örül az újításnak. Nem mindenki van ezzel így, néhány zenekar nem adta beleegyezését a felvételhez. Az azért vigasztaló lehet, hogy a korábban bejelentett nemzetközi sztárokhoz – Placebo, Korn, SUM41, Deus és Hurts – csatlakozott többek között a Ting Tings, Paolo Nutini, a Two Door Cinema Club, a Maximp Par, a Fink, a Leningrad, a Goran Bregovic és Emir Kusturica is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top