Aktuális

Hosszú Katinka mégis kaphat érmet

Egy brit férfi megsajnálta a dobogóról éppen lemaradt olimpiai negyedik helyezetteket, ezért magánakcióba kezdett.
Kedvesség és megbecsülés
Kedvesség és megbecsülés

David Mitchell, az angliai Cromford városában élő könyvesbolt-tulajdonosnak bekattant, hogy az olimpián kiemelkedő teljesítményt nyújtó, de a negyedik helyre befutó sportolóknak mennyire rossz, hiszen pont nem kapnak érmet. Ezért úgy döntött, hogy saját költségén érmeket csináltat, és elküldi azokat a negyedik helyezést elért olimpikonoknak.

„Kiéleződött a verseny, a követelmények egyre magasabbak, ezt pedig figyelembe kéne venni” – fogalmazott a férfi, akit még a BBC is megszólaltatott. Szerényen hozzátette: reméli, hogy a sportolók az őszinte kedvesség és megbecsülés jelének tekintik majd az általa küldött érmeket.

Persze nem jut minden egyes negyedik helyezettnek érem, Mitchell személyes szimpátia alapján választ. Az első két érmet a brit Tom Daley és Peter Waterfield szinkrontoronyugró-párosnak szánja, de a további érmek sorsáról még nem döntött, ám azt elárulta, hogy nem kizárólag hazája olimpikonjai jöhetnek szóba. Így tehát még az sem kizárt, hogy Hosszú Katinka, a 400 méteres vegyes úszás negyedik helyezettje is az éremmel jutalmazott olimpikonok között lesz.

Hosszú Katinka mégis kaphat érmet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top