Mostantól százötvenezret ér egy állat élete

Mától végre büntethetik azokat, akik állítólagos kedvenceikkel nem bánnak állatbarát módon: szigorodtak az állattartási szabályok.
Akiben eddig nem volt lelkiismeret az állatok iránt, abban ezután sem lesz, de talán kétszer meggondolják, mit tesznek egy másik élőlénnyel most, hogy szigorodtak az állattartási szabályok. Az állatvédelmi bírság alapösszege eddig mindössze ötezer forint volt, mától ez a tétel tizenötezerre nőtt, ám ez felszorzódik, ha a körülmények indokolják, és többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet majd szabni.

Mostantól százötvenezret ér egy állat élete

Törvényt sért ezután az, aki gerinces állatot kör alapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban, és „gerinces állat kifejlett egyedét” harminc liternél kisebb űrtartalmú térben tartja.
Az is vétkezik, aki a macska-, kutya- vagy görénykölyköt nyolchetes koránál előbb elválasztja az anyjától, a hím sziámi harcos halakat pedig úgy kell tartani, hogy azok egymást, illetve a tükörképüket ne láthassák.
Annak is bírságot kell fizetnie, aki a nem megszabott négyzetméteren tartja ebeit, vagy aki a kutya farkát hétnapos korán túl kurtítja meg.

A legmagasabb büntetést, százötvenezer forintot annak kell lerónia, aki állatot ösztönöz arra, hogy emberre vagy más állatra támadjon. Ez mindenkit érint, aki állatviadalt szervez, fogadást köt, vagy akár csak nézőként részt vesz benne. Ugyanennyit kell annak is lerónia, aki kedvencét kitette, elűzte, kínozta állatát, esetleg életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltotta.
A kutyatartás ellenőrzése is szigorúbb lesz: a négy hónaposnál idősebb ebeket csak chippel, úgynevezett transzponderrel megjelölve lehet tartani.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rena__ 2012-08-03 21:55

Teljesen rendben is lenne, csak azt szeretném kérdezni, ki jön el hozzám ellenőrizni, hogy mekkora helyen él a hörcsögöm, vagy pezsgőspohárban él-e az aranyhalam? 

Torolt_felhasznalo_325942 2012-08-03 21:54

Ebben az országban mindent lehet. Csak megélni nem.

 

 

Ha nem itt élsz, akkor honnan tudod ezt ennyire biztosan?

Mondták?!

Torolt_felhasznalo_368791 2012-08-03 21:53

Mármint minden kutyatartó kutyájának. Nem a gazdiknak. :D

Torolt_felhasznalo_368791 2012-08-03 21:52

Chip??? Nálunk már 10 éve kötelező minden kutyatartónak. A szigorodást megnézem egyébként én is.. Lóf. szigorodik, nem az állattartás. Ebben az országban mindent lehet. Csak megélni nem.

dani zsuzsanna 2012-08-03 21:48

nem értem mi ez az évek óta tartó mizéria a chip ezés ellen

macskámban is van

soha nem zavart

bele van ütve a nevem,címem telefonszámom

a doki tűvel belövi a bőre alá és kész

Torolt_felhasznalo_144923 2012-08-03 21:29

A kutyatartás ellenőrzése is szigorúbb lesz:

 

Hát persze......

xyz123123 2012-08-03 21:15

Vulgáris leszek: ma még csak a kutyákba, holnaptól meg talán már a mi fenekünkbe is chip kerül...

Nők Lapja Cafe 2012-08-03 21:15

Mától végre büntethetik azokat, akik állítólagos kedvenceikkel nem bánnak állatbarát módon: szigorodtak az állattartási szabályok.

Nők Lapja Café: Mostantól százötvenezret ér egy állat élete

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>