Aktuális

Egész héten marad a 30 fok

Nemcsak viharos szél, de jégverés is pusztított vasárnap: még sok helyütt dolgoznak a helyreállításon. A héten is lesz eső, de kánikula is.

Az ország még mindig nem tért magához teljesen a vasárnapi vihar után. Az eső és szél a fővárosban és Pest megyében tombolt a legerősebben, de Zalában és Fejérben is pusztítást végzett; Zalaegerszegen jégverés is volt! Szentendrét százmillió forint kár érte, sőt a Váci Világi Vigalom rendezvényen négyen megsérültek. Budapesten a legtöbb esetben leszakadt faágak okoztak gondot, sok autó megrongálódott, és számos épület tetejét bontotta meg a szél. Volt, ahol villanyoszlop dőlt az úttestre, másutt  autóra dőlt fa, miközben ültek a kocsiban.

 Egész héten marad a 30 fok

Az előrejelzések szerint kedden is lesznek felhőszakadások, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat, ezért kilenc megyére, valamint a főváros területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ez elég rossz összkép, ehhez képest meglepő, hogy kimondottan forró napok jönnek. A mai 29 foktól eljutunk egészen a 34-ig: hétfőn lesz a legmelegebb, de a hétvégére is kánikula várható. Ha sikerül víz mellett tölteni az időt, akkor ez kimondottan jó hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top