Aktuális

Csodákat tesz a lovasegyesület

Sok éve nem beszélő gyerekek szólalnak meg, nehezen mozgók kezdenek el sportolni a hetényegyházai lovasegyesületnél. Ide jutott el most a 33 kívánság pártfogoltja, a nevelőszülőknél élő Amanda is.

Csodákat tesz a lovas egyesületCsodálatos átalakulások történnek a Hetényegyházán működő lovasterápiás egyesületnél.
Tibikét, a születése után a kórházban hagyott kisfiút egy éve kezelik daganatos megbetegedéssel. A kórházban a kezeléseket úgy csinálta végig, hogy egyáltalán nem kommunikált. Ezután elvitték Andrássy Izabellához a Kecskemét közelében lévő lovasparkba. „Eljött hozzánk, és nagyon csendes volt, amíg meg nem látta Masnit – meséli Izabella. – Megölelte, leápolta, és folyamatosan beszélt hozzá… Egy másik lovunkon, Mesén lovagolt, majd mikor leszállt, azt mondta: »az volt a legjobb, hogy elringatott engem  a ló!« Őt, aki szinte egész eddigi kis életét kórházban töltötte, ahol nemigen ringatták…”

Tibi csak egy azok közül a gyerekek közül, akiket lovasterápiával gyógyítanak. Szerdánként az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványtól érkeznek ide csoportok, hétfőnként pedig két, izomsorvadásban szenvedő kisfiú birkózik az állatokkal. „Eddig mindenki azt mondta, hogy amíg csak hallanak a dologról vagy fotót látnak róla, el sem tudják képzelni, milyen hatalmas átváltozáson megy át egy-egy gyerek – mondja Izabella. – Persze sok egészséges tanítványunk is van, ők nagyszerű eredményeket érnek el a különböző versenyeken.”

A lovasterápiás csapat és a Nők Lapja Café története a közelmúltban kissé összefonódott Baráth Amandának köszönhetően. A tiszakécskei kislány jelentkezett 33 kívánság akciónk felhívására. Ő is, mint minden becsületes nyolcéves, lelkes pónirajongó. Amanda csak annyiban nem tipikus gyerek, hogy hivatásos nevelőszülőkkel él. Levelében azt írta nekünk: „szeretnék megsimogatni egy igazi pónit”. És hogy biztosan teljesüljön az álom, még le is rajzolta.
És itt kapcsolódik össze a két történet: Amanda kérésének teljesítésére olvasóink jelentkezhettek, az NLCafé közönsége pedig végül arra szavazott, hogy a kislányt Andrássy Izabella lássa vendégül.
Végül Amanda nem egyedül utazott: négy testvére és a Fészek Egyesület képviselője is vele tartott. Ami csak adódik a lovak körül, a gyerekek minden feladatba beszálltak. Etettek, csutakoltak, lovagoltak, és persze simogattak és simogattak.

További képekért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A legjobb a dologban, hogy itt nincs vége a jótéteménynek, Izabella felajánlotta, hogy a megyében élő további hatvan, nem saját családjában élő gyermek terápiás foglalkozásait is megszervezi. Most a gyerekek utaztatásának költségeinek fedezésére keresik a pályázati lehetőségeket és önkéntes segítőket toboroznak. Olyanokat, akik maguk is részesei lennének az élménynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top