Bizonyíték: a nők okosabbak a férfiaknál

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Okosabbak vagyunk a férfiaknál, és ezt nem mi mondjuk; tudományosan bizonyított tény! IQ-ban száz éve először megvertük az erősebbik (?) nemet.
2012. 07. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Legyőztük a férfiakat!Nagyjából száz éve, amióta IQ-teszt létezik, mindig a férfiak mögött kullogtunk, még ha csak átlagosan 5 ponttal is. Aztán a pszichológusok szépen elkönyvelték, hogy ez egyszerűen csak genetikai különbség férfiak és nők között.

Néhány éve elkezdtük utolérni a férfiakat, sőt idén valami megváltozott, mert most először lett magasabb a nők mutatója, mint a férfiaké – James Flynn, új-zélandi IQ-kutató szerint. Tudományos magyarázat egyelőre nincs. De ha igazán gonoszkodni szeretnénk, halkan megjegyezzük, hogy mi ezt mindig is sejtettük; most végre itt a bizonyíték. Az egyik lehetséges magyarázat szerint a nőknek sokkal összetettebb lett az élete az elmúlt évszázadban: a családi teendőket és a munkát kellett  összehangolniuk. „A világ bonyolultabbá vált, az embereknek pedig alkalmazkodniuk kell” – mondta a kutató.

Flynn az IQ-t mérő vizsgák eredményeit
Nyugat-Európából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Új-Zélandról, Argentínából és Észtországból gyűjtötte össze. Ausztráliában volt a legkisebb különbség a nők és a férfiak IQ-eredménye között. Új-Zélandon, Észtországban és Argentínában pedig kiemelkedően jobban teljesítettek a nők a férfiaknál.
Olvass tovább

Hozzászólások