„Nincs összefüggés a jó külső és a boldog párkapcsolat között”

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Új „plasztikai divat” a lábfejformálás: sokan még a zsírleszívást és csonttörést is vállalják, csak hogy kisebb cipőbe férjen a lábuk. Soma különvéleménye.
Írta: 2012. 07. 17. Ez van! rovat 
SOMAA hír: Egyre több nőt aggaszt a lábfejének vagy a lábujjainak a vastagsága. Mivel ezt a problémát nem lehet diétával megoldani, a plasztikai sebészek lecsaptak a piaci résre. Az ilyen műtét költségét persze nem állja az egészségügyi kassza, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy érzi, hogy bele kell hogy férjen a lába egy mérettel kisebb cipőbe, ha törik, ha szakad. Bár a műtétek nem teljesen veszélytelenek, mégis egyre többen vállalják a zsírleszívással és csonttörésekkel járó korrekciót.
 
Soma véleménye: Ezek a hírek számomra mind arra mutatnak rá, hogy ennyire sok az az ember, akit nem lakattak jól a szülei feltétel nélküli szeretettel, és ebből fakadóan egy életen át bizonyítani akar, kompenzál és ezáltal regresszál. Vagyis visszazuhan a múltba, a sérült kisgyermek állapotába, aki valamikor (apunak, anyunak vagy mindkettőnek) nem volt „elég jó”. És ahelyett, hogy a lelküket gyógyítanák ezek az emberek, belemennek mindenféle hülyeségbe. Ráadásul ezzel a fajta problémagyártással az a gond, hogy soha nem ér véget! Előbb a zsírpárnákkal van a baj, aztán a formával, állaggal, mindig marad olyan testrész, ami nem elég jó. (Aztán majd még jön az öregedés is, ami elől rengeteg identitászavaros ember már most menekül...)  Pedig az a nagy igazság, hogy valójában elég jók vagyunk, sőt minden túlzás nélkül mondom: TÖKÉLETESEK! Tökéletesen önmagunk vagyunk, épp azok és olyanok, akik és amilyenek az adott pillanatban képesek vagyunk lenni.

Mindannyian egyszeriek, egyediek vagyunk, és ahogy nincs két egyforma ujjlenyomat, nincs két egyforma lelki mintázat se. A tökéletes törvények faragtak épp azzá, akik lettünk. Generációk láncolatának törvényszerű történései, adományai, adottságai kellettek ahhoz, hogy a lábujjaink, a vállaink, a karunk... olyan adottságokkal rendelkezzen, amilyenekkel rendelkezik. Az alapadottságokon nem lehet változtatni, de nyilván a sport, az egészségre törekvő életforma, életmód nagyon sokat számít. De legtöbbet a kisugárzás, amiben a lélek harmóniája az egyik legmeghatározóbb.

Az, aki folyamatosan elégedetlen magával, azt fogja sugározni is. Vagyis éppúgy, mint magában, a másikban is a hibákat fogja látni. És az a nagy helyzet, lányok, hogy a férfiaknak hosszú távon nem ez kell! Lehet tökéletes a lábad, sőt akár az egész tested, ha folyamatosan a problémákat gyártod, és magaddal vagy elfoglalva. Ha állandóan önkritikus és kritikus az ember, az nyomasztóvá, taszítóvá válik, bármennyire csinos is az illető.

Már elindultak az idei nyári önismereti táboraim, van szerencsém közelről is tanulmányozni nőtársaimat. És bizony az a tapasztalatom, hogy semmiféle kapcsolatot nem látok a formás lábujjak, lábak, de akár még a csinosság és a kiegyensúlyozott párkapcsolat között. (Nyilván nem a betegesen soványakra vagy kövérekre gondolok, hanem egy normál átlagos emberre, akin akár néhány kiló plusz lazán lehet.)

A tökéletes (vagy afelé törekvő) külső csak a gyors, pillanatnyi pasivadászatoknál előny, a hosszú távú párkapcsolatoknál már nem ez a meghatározó. (Több száz, több ezer nő életét tanulmányoztam, tapasztalataim tükrében mondom ezt.) Természetesen ne hagyja el magát az ember! Az a nő, amelyik nem éli meg, nem bontja ki a vénuszi énjét, szerintem nem élhet teljes életet. Úgyhogy járjon pedikűröshöz, legyen ápolt, élvezze, hogy vonzó nő lehet. (Én 18 pár lábbelit és 8 körömlakkot vittem magammal a zánkai táboromba.)

A másik, amin érdemes elgondolkodni: a bütykök. Kik állnak a lábunkon, kiknek hagyjuk, hogy beleszóljanak az életünkbe, hogy terrorizáljanak bennünket? Kiknek akarunk megfelelni, és vajon meddig? (Erre szoktam mondani, hogy: „Jézus se jött be mindenkinek, hát akkor én mit akarjak?”) És amondó vagyok, ha mindezen nem tudunk magunk változtatni, keressük meg azt a módszert, embert, öngyógyító technikát... ami által megtanuljuk ELFOGADNI MAGUNKAT! Különben egy életen át szenvedhetünk, gyárthatjuk a problémákat, és elmegy úgy az életünk, hogy soha nem fogjuk igazán értékelni azt, ami van. Soha nem leszünk képesek lazán a jelenben lenni, és mi sem fogunk tudni feltétel nélkül szeretni.

Úgy gondolom, hogy az, akit a szépségipar képes money-pulálni, az lelkileg nem nőtt fel.  Az valahol egy sérült, befolyásolható kisgyerek maradt. Úgyhogy a láb- (és más egyéb) farigcsálás helyett a tudatos belső munkát ajánlom!
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Napocska77_ 2012-07-17 22:47

most csoda történt... eddig soha sem osztottam ennek a nőnek a nézeteit, de itt, most kivételesen szinte mindenben egyet értek somával. Persze ezoterikus maszlag nélkül, de van nagyon sok igazság, abban, amit mond.

Pszükhé 2012-07-17 20:02

Hol láttad az 50 kilós fogyást?

Mert itt még ugyanakkora nagydarab, tagbaszakadt nőnek tűnik, mint amilyen mindig is volt.

Pszükhé 2012-07-17 20:01

Vagy kimoderálnak, ha kritizálod őket, arra hivatkozva, hogy kezdő moderátor volt és minden törölt véletlenül. Lássátok a Suri összeomlott c.ű cikk topiktörténetét.

Bagoly 2012-07-17 17:54

Dehogyis nincs!

dani zsuzsanna 2012-07-17 17:40

úristen.....

 

mi köze van a lábfej műtétnek..és a topic címnek egymáshoz?!

 

azt hittem lesz egy jó kis beszélgetés a külső és belsőről vagy ilyesmi

 

a boldog párkapcsolatnak van is köze a külsőhöz és nincs is

ha összekerül két gyönyörű plasztik emberke még nem biztos hogy boldogak lesznek együtt

de lehet hogy két duci és csúnyácska ember sem lesz az együtt

 

két ember attól lesz boldog együtt,hogy vagy közös vibráció és a többi együtt működik-e ,avagy sem.mint ahogy barátainkat sem külső alapján választjuk meg,legalábbis én nem az alapján..

a külsőség alapján való választás-felszínes,nincsen mögötte semmi

semiramis 2012-07-17 17:24

azert nem valaszolnak, mert itt rengeteg eleseszü, penge-logikaju kerdes (is) elhangzik. azokra meg... hat... ugyi... nem tudnak felelni... (ilyen az, amikor szamarakkal iratnak "cikkeket").

Bibige 2012-07-17 17:08

Kedves Soma!

Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, eldeformált lábfejű, és kicsavarodott, a másikra rálógó lábujjú nők gondolkodtak el elsősorban a lábfejplasztika lehetőségén.Szerinted melyik volt az a terület, amelyben rosszul neveltek ezen nőket a szüleik, hogy ilyen dolgok fordultak meg a fejükben? Végre már azt is elárulhatnád, hogy téged, hogyan, milyen módon neveltek rosszul a szüleid, hogy 50 kilós fogyás után a melleid nemhogy lefogytak volna, hanem megnőttek, és formásabbá lettek. (Csak a vakok nem veszik észre, hogy plasztikai műtéten estél át.)

Várjuk válaszodat, mi, nyomorult topikbeírók! Mert ne haragudj, tisztelt NLC, annak érezzük magunkat, hogy a cikkíróid szóra sem méltatnak bennünket, egyszerűen sz . rnak sem néznek.


Nők Lapja Cafe 2012-07-17 17:08

Új ,,plasztikai divat\" a lábfejformálás: sokan még a zsírleszívást és csonttörést is vállalják, csak hogy kisebb cipőbe férjen a lábuk. Soma különvéleménye.

Nők Lapja Café: ,,Nincs összefüggés a jó külső és a boldog párkapcsolat között\"

Címlapon

Legjobbak

Süssünk linzernyuszit!

Süssünk linzernyuszit!

Nyuszi alakú sütit készíteni jó mulatság, különösen...
Facebook lájkok száma
Húsvéti last minute édességek, falatkák

Húsvéti last minute édességek, falatkák

Könnyű elkészíteni, ráadásul remekül mutatnak az...
Facebook lájkok száma
Kiderült: Marsi Anikó miatt bunyózott Papp Gergő Batizzal

Marsi Anikó miatt bunyózott Papp Gergely Batizzal

A műsorvezetőnő kegyeiért küzdöttek meg egykor –...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Vekerdy: kell a házi feladat vagy sem?

Házi feladat

Mit kell csinálni a „nemszeretem” dolgokkal? Dr....
Facebook lájkok száma
Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Ausztráliai körútjuk során Sydney-ben a hercegi párt a...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma40
Így még sosem láttad Angela Merkelt! – galéria

Így még sosem láttad Angela Merkelt!

Olaszországban nyaral a világ legbefolyásosabb...
Facebook lájkok száma
Uniós döntés: az akácon kívül mi van még veszélyben?

Uniós döntés: az akácon kívül mi van még veszélyben?

Szerdán megszavazta az Európai Parlament azt a...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma9
Oláh Gergő hasonmása Az ének iskolájában

Oláh Gergő hasonmása Az ének iskolájában

Radics Jani az egykori X-Faktor-győztes, Oláh Gergő...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma3
Böjtöltünk és túléltük – összegzés

Túléltük a böjtöt

Ahogy nagyjából egy hete írtuk, nagy, össznépi böjtbe...
Facebook lájkok száma
Ideális párosok a számmisztika szerint

Ideális párosok a számmisztika szerint

Lehetséges, hogy két ember azonnal egymásba szeret?...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja – videó

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja

Elszabadultak az indulatok a villában.
Facebook lájkok száma390 Hozzászólások száma7
Ide menj a családdal! – Mini-Magyarország Park Kisbéren

Ide menj a családdal! – Mini-Magyarország Park Kisbéren

Az egész család számára kiváló időtöltés
Facebook lájkok száma189
Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

A kerti törpék ideje már lejárt, de egy-egy színes...
Facebook lájkok száma150
Olvasás a WC-n – ártalmas szokás

Olvasás a WC-n – ártalmas szokás

A WC-n töltött békés perceket sokat szeretik...
Facebook lájkok száma64 Hozzászólások száma4
Komoly kullancsinvázió várható

Komoly kullancsinvázió várható

Sajnos a kullancsokat idén is megkímélte a hideg tél,...
Facebook lájkok száma52 Hozzászólások száma7
3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

Gyors és környezetkímélő megoldás.
Facebook lájkok száma47
Életeket mentene meg a bringázás elterjesztése

Életeket mentene meg a bringázás elterjesztése

Sőt új munkahelyeket is létrehozna.
Facebook lájkok száma30 Hozzászólások száma72

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem