Soha nem indult ennyi nő az olimpián

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Akad olyan ország, mely először küld női sportolókat az olimpiai játékokra, de olyan is, ahonnan több a női induló, mint a férfi.
2012. 07. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Soha nem indult ennyi nő az olimpiánAz 1984-es olimpián még nem futhattak maratont a nők, 1996-ban pedig 26 olyan ország akadt, mely egyáltalán nem küldött női sportolót az atlantai olimpiára, idén, Londonban azonban a közel 10 500 olimpikon több mint 40 százaléka nő lesz. Az egyik legbátrabb női induló minden bizonnyal a maláj Nur Suryani Mohamed Taibi, aki – ahogy azt meg is írtuk – nyolc hónapos terhesen versenyez majd sportlövészetben.

Sőt az Egyesült Államok csapatában már meg is fordult a nemek aránya a korábban megszokott férfitöbbséghez képest: ezúttal 269 nő és 261 férfi versenyez majd amerikai színekben. Szaúd-Arábia, Brunei és Katar pedig most először indít – kettő, illetve egy-egy – női sportolót a megmérettetésen, ami szintén komoly áttörésnek számít, még ha 2012-ben ez némileg ijesztően hangzik is.

Magyarország 158 fővel képviselteti magát a londoni olimpián, ebből 63 a nő, 95 a férfi sportoló, ami az átlagnak megfelelő arány.

Az idei olimpia műsorán szerepel először a női ökölvívás, igaz, a férfiak tíz súlycsoportjával szemben a nők csak háromban indulhatnak, és magyar női bokszolónak sajnos nem szurkolhatunk. A nőknek általában véve viszont annál inkább: 2016-ban, Rio de Janeiróban legyünk ennél is többen!

Olvass tovább

Hozzászólások

zsof.berg 2012-07-17 15:45

Nagyon bízom a lányokban! Főleg az úszókban és a kajakosokban! Le a kalappal előttük! :-)

Nők Lapja Cafe 2012-07-17 15:45

Akad olyan ország, mely először küld női sportolókat az olimpiai játékokra, de olyan is, ahonnan több a női induló, mint a férfi.

Nők Lapja Café: Soha nem indult ennyi nő az olimpián