Magyar néniért fogott össze a Facebook-közösség

Már több mint hétezren osztották meg annak a néninek a fotóját, aki 90 évesen virágcsokrot árul az utcán, hogy lányán segítsen.
„Vegyetek virágot az Allee előtt! A néni estefelé árul, amikor a piac bezár, addig ott segít árulni. 90 éves, és beteg lányát tartja el így a nyugdíjkiegészítéssel. Isten tartsa őt egészségben!” – tették ki többen a felhívást vasárnap a Facebookra.

Magyar néniért fogott össze a Facebook

A mellékelt fotón egy nénike álldogál hajlott háttal a fővárosi bevásárlóközpont előtt az egyik kezében egy csokor virággal, a másikban egy bottal. A kép lavinát indított el, a felhasználók valóságos önkéntes reklámkampányt hoztak össze az idős hölgynek. Az egyik posztot már több mint hétezren osztották meg, és az üzenet még Dopeman üzenőfalára is kikerült.

A biztonsági őrnek is megesett rajta a szíve


A felhívásra rengeteg hozzászólás érkezett, sokan írtak, akik rendszeresen vesznek virágot, málnát, cseresznyét a nénitől. „Amúgy estefelé szokott hazamenni a beteg lányával, a buszra is alig tud felszállni, annyira hajlott a háta, és annyira nehezére esik már” – írta az egyik hozzászóló. Egy vajszívű biztonsági őr is megjelent, és elmondása szerint annak ellenére sem zavarta el az idős asszonyt, hogy nem volt engedélye. Az utcai árusoknak is kötelező ugyanis közterület-foglalási engedélyt szerezniük a helyi önkormányzatnál, különben megbírságolhatják őket.

Sajnos nem ő az egyetlen idős nyugdíjas az országban, aki kénytelen kiállni az utcára virágcsokrot vagy mást árulni, mások segítségére utalva. „Én a Múzeum körúton szoktam sokat sétálni Budapesten, idős emberek oda pakolgatják ki a könyveiket, és 100 forintért adják el őket – írta valaki. – Egy bácsi a múltkor ott sírt nekem, hogy kilakoltatták, legalább egy könyvet vegyek tőle, bár ragaszkodik hozzájuk, és mindet olvasta már, kénytelen eladni őket. Művelt ember lehetett, rengeteg nyelvkönyve volt és világirodalmi alkotások. Vettem tőle, mindegyikről tudott beszélni, hogy miről szól. Sajnálom őket nagyon.”

Ti is ismertek a környéketeken hasonló bácsit vagy nénit, aki segítséget érdemel?

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Tökimanó__ 2012-07-16 22:44

Valóban megható és sok-sok ilyen eset van. De... el tudjátok képzelni, hogy egy ilyen nénike is kiállhat azért az utcára, mert "olyanja"van? És nincs arra a pénzre szüksége? 

Fogadok, hogy nem. Pedig... 

Dnanga 2012-07-16 16:01

Ezt akartuk mi annak idején?:'(

Taweret 2012-07-16 14:13

Bizony, tudok hasonlót.

Az Astoria metróaluljáróban szokott koldulni egy szintén nagyon öreg, és nagyon kedves néni. Mindig a lépcső alján ül, a Károly krt.-ra vezető (Deák tér felé) lépcsőnél.

Ő albérletben lakik, és rezsire szokott gyűjteni. Igaz, ő nem árul, valószínűleg nincs neki mit, de hasonlóan szívszorító a történet.

Gyakran látom.

lina48 2012-07-16 13:49

Lehet-e tudni a címét? Nem vagyok fővárosi, de egy kis összeggel segítenék.

Torolt_felhasznalo_325436 2012-07-16 13:36

Látásból ismerem a nénit.Nagyon aranyos.Mindig összeszorul a szívem, ha látom.

 

Már többször elhatároztam,hogy veszek tőle,de vagy siettem vagy már nem volt ott.Legközelebb ha látom biztosan veszek tőle,nem emiatt a felhívás miatt,hanem mert már régebben megfogadtam.

Amarynda 2012-07-16 13:25

Szegenyke, ahelyett hogy nyugodtan ulhetne otthon es elvezne az oreg napjait.

remelem sokan vasarolnak tole

smona 2012-07-16 13:20

Remélem minden nap el tudja adni a virágait a néni! Én sajnos nem járok arrafelé, de ha mennék, biztos vásárolnék, ahogy szoktam is az itteni öreg néniktől, bácsiktól, ha úgy adódik.

Nők Lapja Cafe 2012-07-16 13:20

Már több mint hétezren osztották meg annak a néninek a fotóját, aki 90 évesen virágcsokrot árul az utcán, hogy lányán segítsen.

Nők Lapja Café: Magyar néniért fogott össze a Facebook-közösség

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>