Aktuális

Tudja Ön, hogy az arcának melyik oldala előnyösebb? Gondolja csak át újra!

A Nikon COOLPIX tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy az emberek általában tévesen választanak. A nők ráadásul sokkal rosszabban tippelnek a férfiaknál.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy tudja, arcának melyik oldala mutat jobban a fényképeken. A Nikon COOLPIX megbízásából végzett tudományos kutatás szerint azonban a többség rosszul dönt. A kísérlet során 100 különböző kor- és népcsoportba tartozó embernek tették fel a fenti kérdést. A válaszok vizsgálatához a tesztalanyokat (50 férfit és 50 nőt) mindkét oldalról lefényképezték mosolyogva és semleges arckifejezéssel is, majd a fényképeket feltöltötték az internetre. A 2400 képpárt 167 személy értékelte. Feladatuk az volt, hogy válasszák ki az egyes képpárokból a számukra vonzóbbat. Az esetek felében a képek tükrözve jelentek meg, hogy az értékelőket ne befolyásolják a két különböző oldalról alkotott előítéletek.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár a tesztalanyok magabiztosan pózoltak a kamerának, eddig általában az előnytelenebb oldalukról mutatkoztak be. Átlagosan az emberek kevesebb, mint a fele (47%) tippelt helyesen. Érdekes módon amíg a nők 36%-ban (háromból mindössze egy), addig a férfiak 58%-ban ítélték meg helyesen az előnyösebb oldalukat. A tanulmány azt is kimutatta, hogy az arc bal oldalát kétszer nagyobb valószínűséggel ítélték vonzóbbnak az értékelők, mint a jobb oldalt, függetlenül attól, hogy a tesztalany mosolygott-e vagy sem, illetve hogy tükrözték-e a fotót. Ez a megállapítás ellentmond azon kutatásoknak, amelyek szerint az arc bal oldalának előnyösebb megítélése azzal magyarázható, hogy azzal jobban lehet érzelmeket kifejezni.

A kutatási eredmények ismeretében a következőket javasoljuk:

Mivel jó eséllyel nem vagyunk tisztában a legjobb oldalunkkal, kérjük ki egy barátunk véleményét!

Néha a mosoly sem segít, úgyhogy igyekezzünk mindig a „jó oldalra” állni!

Ha biztosra akarunk menni, érdemes a COOLPIX fényképezőgépet választani, mert a Nikon Intelligens portrérendszere automatikus funkciók széles választékát kínálja, beleértve a Mosoly-időzítő, a Pislogás jelzése és a Bőrlágyítás funkciót, valamint a D-Lighting technikát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top