Laura eljutott a csokimennyországba

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A tizenöt éves Laura szülei hat gyermeket nevelnek, öt lányt és egy fiút. Laura édesapja évekig nem tudott munkához jutni, anyukája a ház körül dolgozik. Édességre ritkán futja, pedig a lány nagy kedvence a csoki. A Nők Lapja Café most „megfürdette” benne.
2012. 07. 11. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Nehéz az élet a borsodi térségben, munka alig-alig akad. A Drótár szülők mégis taníttatják mind a hat gyereküket. Köztük Laurát, aki hiába nagylány már, még mindig arra vágyik a legjobban, ami a kicsiknek nagy kincs: a csokira. Náluk erre is ritkán jut. „Egyik nap leves, másik nap második fogás, harmadik nap galuska, negyedik nap főzelék” – sorolja az édesanya, miként tudja beosztani a keveset. A helyzet ellenére a család maga építette a házát, a kert rendben tartásával most is sok a munka. Állatokat gondoznak, és amit tudnak, megtermelnek a kertben. A gyerekek közül is mindenkinek megvan a maga feladata.

Laura eljutott a csokimennyországba


Laurának tavaly el kellett távolítani az egyik veséjét, de azt mondja, ma már túl van rajta, és olyan, akárcsak bármelyik egészséges gyerek. A tinilány levelet írt a Nők Lapja Café 33 kívánság programjának: szeretné megnézni, hogyan készül a csokoládé. A jótékonysági akcióban olvasóink segítségét kértük: ajándékozzanak élményt, ki-ki saját lehetőségeinek megfelelően. Laura kérésére több csokikészítő is jelentkezett, és végül olvasóink úgy szavaztak, hogy Harrer-Abosi Beatrix és Karl Harrer teljesítse a kívánságot. A házaspár meghívta Laurát és családját a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászdába, Sopronba.

„Egy pillanatig nem tétováztunk azon, hogy teljesítsük Laura kívánságát – mondják –, hiszen mi napi szinten ezzel foglalkozunk. Megmutatnánk Laurának a csokikészítés részleteit, illetve megalkothatná saját csokoládéját is: szívesen várjuk Sopronban.”
Így hát a Drótár család egy része felkerekedett, hogy átutazzanak az ország másik szegletébe egy kis kóstolóra.

Nézd meg, hogyan érezték magukat olvasóinknál!

 

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról.

Olvass tovább

Hozzászólások

Mostmáunom 2012-07-11 09:16

Mármint nem felkerekedtek, hanem ingyen odavitték őket a kívánság teljesítésének jegyében, ugye? Ha nekik kellett fizetni az utat, az kb. annyira ajándék, mint amikor az ember a világ másik felén ingyen kap szállást, "csak" jusson oda, majd lássa el magát:-(

Nők Lapja Cafe 2012-07-11 09:16

A tizenöt éves Laura szülei hat gyermeket nevelnek, öt lányt és egy fiút. Laura édesapja évekig nem tudott munkához jutni, anyukája a ház körül dolgozik. Édességre ritkán futja, pedig a lány nagy kedvence a csoki. A Nők Lapja Café most ,,megfürdette\" benne.

Nők Lapja Café: Laura eljutott a csokimennyországba