Aktuális

A kifutón elesést sem bánja a vak szépségkirálynő

Bár előfordult már, hogy vonulás közben leesett a lépcsőn, ez nem vette el a kedvét attól, hogy szépségversenyeken induljon. Helyes.
Connor Boss

Connor Boss

Forrás: dailymail.co.uk 

A 18 éves amerikai Connor Boss gyakorlatilag egyáltalán nem lát. A sugárzóan szép fiatal lányt ez azonban nem tartja vissza attól, hogy kamatoztassa kifejezetten előnyös külsejét. Már több szépségversenyt is megnyert, legutóbb Palm Beach tini-szépségkirálynőjévé választották, jelenleg pedig élete eddigi legfontosabb versenyére készül: a hétvégén indul a Miss Florida címért.

Álmai nem alaptalanok, hiszen manapság már nem számít szokatlannak, hogy fogyatékkal élő nők is érvényesülni tudjanak a szépségiparban, elég csak a magyar Weisz Fannira gondolni.

Connor látóként született, a szeme világát 8 éves korában, egy betegség következtében veszítette el. Csak pár egészen homályos foltot lát a világból, a zene, illetve a lépések számlálása segítségével azonban képes memorizálni a koreográfiákat, így a verseny közben aki nem tudja, észre sem veszi rajta, hogy nem lát. Bevallotta, hogy a legtöbb problémát a pódiumokon található lépcsőkön való vonulás okozza neki, és bizony előfordult már, hogy egy versenyen mindenki szeme láttára legurult a lépcsőn. Ez azonban nem vette el a kedvét a versenyzéstől, sőt.

„Nem akarja, hogy a fogyatékossága miatt legyen szimpatikus az embereknek és másképp kezeljék. Minden akadályt legyőz” – nyilatkozta az édesanyja büszkén.

Connornak csak nagyjából van elképzelése arról, hogy egyáltalán hogyan néz ki, hiszen felnőttként már nem láthatta magát. „Nem akarok ‘szépségversenyzősen’ beszélni, de valóban azt gondolom, hogy a szépség belülről fakad” – mondta a lány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top