Aktuális

Feltalálták a letehetetlen könyvet

Hatvan napod van rá, különben nem tudod meg, mi lett a történet vége…

Itt a könyv, amit szó szoros értelmében ki kell olvasniEgy argentin független könyvkiadó rukkolt elő az El Libro que No Puede Esperar, vagyis magyarul A könyv, ami nem várhat kötetsorozattal, melyben javarészt elsőkötetes szerzők munkáit jelentetik meg. A könyveket speciális tintával nyomtatják, ami a csomagolás felbontásától számított hatvan napon belül fokozatosan felszívódik a papírról, és csak az üres oldalak maradnak. Az olvasónak tehát pontosan ennyi ideje van arra, hogy a szó szoros értelmében kiolvassa a könyvet.

A kiadó a különleges kötetekkel azt szeretné elérni, hogy az olvasók ne halogassák az olvasást, ne tegyék félre a könyveket, hanem igenis érjenek a végére, szánjanak időt az olvasásra és ismerjenek meg új szerzőket. Az ötlet annyira bejött, hogy rögtön az első napon elkapkodták a boltokból a sorozat első kiadását, így már készülőben a második. Könyvtáraktól azonban – némiképp érthető módon – egyetlen megrendelést sem kaptak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top