Aktuális

Nehéz sorsú gyerekeket vidított fel a L’Oréal

Játszóteret építettek, kertet csinosítottak, megszépítették a családotthonban lakó anyukákat és jót kirándultak intézetben lakó gyerekekkel a L’Oréal önkéntesei.

Nehéz sorsú gyerekeket vidított fel a L’OréalA társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás, a hátrányos helyzetű csoportok segítése mindig kulcsfontosságú volt a L’Oréal életében, ezért minden évben a dolgozóik önkéntes alapon jótékonysági célra áldozzák energiájukat, elhivatottságukat – ez a nap az önkéntes segítségnyújtás napja.

Az idén a cég munkatársai egyrészt hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésében vettek részt, illetve családok átmeneti otthonában játszóteret, kertet építettek.  

A budapesti Családok Átmeneti Otthonát fenntartó alapítvány munkáját így a nehéz helyzetű, otthon nélkül élő, kisgyerekes családok mindennapi életét tették könnyebbé az új játszótérrel és a megszépített kerttel. És ha már L’Oréal, az otthonban lakó nők számára a cég képviselői smink- és fodrászati tanácsadást is nyújtottak.

Nehéz sorsú gyerekeket vidított fel a L’OréalAz önkéntesek egy másik csoportja a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével Heves megyei gyermekotthonokban lakó gyermekekkel töltötte a napot. A Pétervásárán működő gyermekotthon egy bentlakásos intézmény, ahol 3–24 év közötti gyerekekről, fiatalokról gondoskodnak. A gyermekek jó része különleges bánásmódot igénylő, fogyatékkal élő, tanulási nehézségekkel, magatartászavarral, pszichés problémával küzd. Nekik szakemberek segítenek a beilleszkedésben, problémáik leküzdésében. Rendszeresen járnak szakorvoshoz, valamint pszichológus és fejlesztő pedagógus foglalkozik velük.

A gyermekotthonban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki képességeinek megfelelő képzésen vegyen részt, megfelelő iskolában tanuljon, illetve továbbtanuljon, és lehetőség szerint szakmát szerezzen. A L’Oréal önkéntesei a gyerekekkel a Tropicariumban, majd budapesti városnézéssel töltötték a napot, ahol izgalmas közös programok keretében igyekeztek élményekben gazdaggá varázsolni a napot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top