Aktuális

Piac költözik a Parlament tövébe

Házi sajtot, zöldségeket, vagy akár füstölt húsokat is vehetsz a Kossuth téri piacon. Szeptember végéig az árkádok alatt árulják portékáikat a kendős nénik.

Vegyél pálinkát a Parlament tövében!„Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez” – mondta Horváth Balázs, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (Fatosz) irodavezetője, miért hitték úgy, hogy jó lenne egy piac a város közepén. Vagyis a Vidékfejlesztési Minisztériummal karöltve úgy gondolták, ha a turisták, a környéken élő külföldiek és persze a budapestiek belebotlanak a magyar helyi termékekbe, úgy rákapnak, hogy majd utána keresni fogják.

Tökmagolaj Zalából, pálinka az Alföldről, és sajtok, túró, tejföl, füstölt húsok, és persze házi méz is” – folytatja a felsorolást Horváth Balázs. A Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt késő őszig péntekenként reggel nyolctól délután hatig az ország minden részéből árulják majd a portékáikat, persze nemcsak a kendős nénik. Hogy mennyiért árulják majd a helyi termékeket, a Fatosz irodavezetője azt mondta: a hipermarketekhez képest drágábban, de megfizethető áron.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top