nlc.hu
Szex
Mindennapi orgazmusunk

Mindennapi orgazmusunk

Az orgazmus precíz megfogalmazásával számtalan tudomány megpróbálkozott már, ezúttal Mester Dóra definíciója következik.
Mindennapi orgazmusunk

Úgy döntöttem, az orgazmus természetével kapcsolatos elméleti kutakodást ezúttal meghagyom másoknak. A neurológiától az antropológiáig számtalan tudományterület vizsgálta már ezt a rejtélyes dolgot, amit igazából mindannyian máshogy élünk át, és leginkább semmilyen közös álláspontot nem sikerült még kialakítani a kérdésben. Én most egy egyszerű hétköznapi tapasztalatot szeretnék megosztani, aminek az égvilágon semmi köze a genitáliákhoz. Ha szigorú értelemben akarnék csatlakozni az orgazmuskutatás valamelyik ágához, akkor azoknak a neurobiológusnak a felfedezéseihez tenném, akik azt tapasztalták, hogy gerincműtétet elszenvedett betegek orgazmuskészségét vagy pozitív, vagy negatív irányba, de befolyásolta a műtéti beavatkozás.

Szex és kacagás

Ennél azonban élettel és érzelmekkel telibb az az élmény, amit a gyerekem csikizés címen minden áldott nap kikövetel magának. Ahogy figyelem őt, és más hasonló korú maszatkákat, azt látom, hogy semmihez nem hasonlítható az a testet-lelket átmosó önfeledt kacagás, amit egy egy ilyen hancúr közben a gyerekek képesek előadni. Hacsak mégis nem az orgazmushoz. A lehető legvidámabb, kemikáliák, alkohol, vagy bármi lazító nélkül, kizárólag a test macerálásából fakadó, lelkileg és érzelmileg töltött módosult tudatállapot. Én a magam részéről ezt igen meggyőző gyakorlati definíciónak találom. A kérdés már csak az, hogy ha egyszer rendelkeztünk vele, az évek során hol veszítjük el, és hogyan tudunk ismét visszatalálni ehhez a képességünkhöz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top