Aktuális

Nyomozz magad után az interneten!

Szeretünk rákeresni a neten egy jó receptre. De vajon te gugliztál már magadra? Érhetnek meglepetések.

Nyomozz magad után az interneten! Manapság teljesen természetes, ha állásinterjú előtt nemcsak a céget csekkoljuk a neten, hanem akár a leendő főnökünket vagy az interjúztatót – jobb előre tudni, hogy néz ki, milyen dolgokat szeret –, így talán megkönnyítjük kicsit a dolgunkat. Sokan rákeresnek az orvosukra, mielőtt időpontot kérnek, de előtte inkább a betegségük tüneteire, hátha magukat is meg tudják gyógyítani. Sőt, a Google már ruhát is választ a csajoknak…

Valljuk be,  leendő randipartnerünket is szeretjük ellenőrizni, és az igazán alaposak nemcsak a Facebookját nézik meg, hanem a Google-be is beírják a nevét – ott aztán sok minden kiderülhet. Magunkra már ritkábban keresünk rá, csupán 42 százaléknyian néznek utána a saját nevüknek az Ipsos egy friss felmérése szerint.

A svédek, a törökök és a franciák a legkíváncsibbak magukra a cybertérben az európai országok lakói közül. A svédeknél a megkérdezettek 60 százaléka, a franciáknál minden második ember mondta azt, hogy legalább egyszer már rákeresett a nevére. Mi a lista végén kullogunk a 18. helyünkkel a 25 vizsgált országból: csak 32 százalék kíváncsi arra, mit talál magáról a neten. A legérdektelenebbek pedig az olaszok, náluk csak 28 százalék nézett utána a nevének a Google keresőjében.

Jó játék beírni a nevünket: először is meglátjuk, miket találnak mások rólunk, másodszor pedig jó, ha kiderül: erotikus oldalon élnek vissza a nevünkkel. Nem hiúság szerintünk beírni a neved a keresőbe: tényleg ellenőrizheted, nem került-e rólad fel olyan adat, akár a mobilszám, amit nem szeretnél. De hogy ne csak a legrosszabbra készüljünk, láthatod, milyen munkáid kerültek a netre, vagy kiderülhet, hány csaj viseli a nevedet, és ők mit csinálnak.

Ti rákerestetek már a nevetekre? Ért meglepetés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top