Címlaplány lett a szívbeteg tinilányból

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Dorottya öröklődő szívbetegségben szenved, ám a lelke sem volt rendben – amíg nem találkozott a 33 kívánság akcióval. Ma újra hisz magában.
2012. 05. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!
Dorottya egy Pest megyei kistelepülésen lakik szüleivel és két lánytestvérével. Édesanyja is, ő is és sajnos minden testvére ugyanabban a szívbetegségben szenved – az orvosok szerint mindhármuknak szükségük lehet majd szívátültetésre (a legkisebb húg, Hanna már túlesett rajta). Dorottya olyan kéréssel jelentkezett a 33 kívánságnál, amit elsőre nem is gondolnánk róla: nem tartja magát szépnek, nincs önbizalma – ehhez talán betegsége is hozzájárult. Levelében azt írta
, szeretne elvégezni egy modelltanfolyamot.

Olvasónk, Bali Edina Zsanna, a WERK Akadémia tanára jelentkezett: segítene a kislánynak egy önismereti beszélgetéssel és egy profi fotózással, ahol Marjai Judit és stábja
További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!
megpróbálná a lehető legtöbbet kihozni a nagylány adottságaiból. A kislány fokozatosan nyílt meg a beszélgetés alatt, és talán ennek (és a teljes stábnak) is köszönhető, hogy hihetetlenül jó fotók készültek. „Dorottya pillanatról pillanatra nyitottabb lett a lelki kérdésekben, és úgy látom, egy igazi, nagy fejlődés útján van – mondja Edina –, nagy öröm volt látni, ahogy rácsodálkozott a képekre, arra, hogy mennyi szépség van benne. Az az igazság, hogy a belső szépség ad meg minden alapot, a többi a hab a tortán.” A tinilány szintén lelkesen mesélt a fotózás után: „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen fotók készülhetnek rólam, igazi címlaplány lettem!”

Ez most még csak játék, de Marjai Judit szerint nem elképzelhetetlen, hogy egyszer valóság legyen a dologból: „Abszolút elképzelhető, hogy valaki felfigyel Dorottyára és kaphat modellmunkát is, annyira szép a fotókon. Hiszek abban, hogy a képeknek olyan erejük van, hogy ha valaki meglátja magát rajtuk, egyszer csak elkezd hasonlítani ottani önmagára. Nemcsak arra az öt percre alakul át, amíg a profik ott vannak, hanem belsejében is. Amikor meghallottuk Dorottya történetét, nem tudtuk megállni, hogy ne segítsünk: az egész stáb erre áldozta a vasárnapját. És bár Dorottya fogszabályzóval és komoly gátlásokkal érkezett, a képeken mindez már egyáltalán nem látszik.”

Nézd meg videón is, hogyan változott át Dorottya!

Fotó: Marjai Judit
Smink: Pacsuta Ági
Stylist : Pásztor László/INSIDE
Asszisztens: Bertalan László

Videó: Dobos Gergely

 

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!
Olvass tovább

Hozzászólások

vérmatska 2012-05-24 00:08

Gondolom, azért fegyvert nem tartottak a fejéhez.

Nem ez az ő stílusa, ez igaz, de miért ne próbálhatná ki néhány fotó erejéig? 

Tippi6 2012-05-23 14:28

Nagyon helyes a kislány,és szuper ,hogy vannak segítőkész emberek akik boldoggá teszik önzetlenül.Azt hiszem az összefogás a legfontosabb,a képek csak másodlagosak,bár a kendős kép csodálatos.Én szívből kívánom minden hozzászólónak is,hogy legalább 1 kívánsága teljesüljön ,úgy mint most Dorottyának.

Vargánya 2012-05-23 14:24

Modell és modell között is van különbség. De oké, elfogadom, hogy olyan nőt szerettek volna belőle varázsolni, aki erőt és önbizalmat sugároz, gondolom valami ilyesmi lehetett a cél.

eda-1952 2012-05-23 14:21

Háááát...modellnek öltöztették.

Vargánya 2012-05-23 13:54

Rendben van, de nézd meg a sorozat végén azt a fekete miniruhát. Kinek jutott eszébe ilyen ócska ruhát adni erre a tiszta lelkű lányra? Igaz nem ismerem, de a képek és írások alapján egy csendes, kedves lány, annyira idegen tőle ez az olcsó stílus kilógó melltartóval, csipkével. Kevesebb több lett volna, de ez csak az én véleményem.

eda-1952 2012-05-23 13:50

A smink minden tinit öregít néhány évvel, akkor is ha éppen világsztár. Nagyon szép kislány és vannak a képek közt nagyon jók is. Úgy kell nézni, hogy egy nap volt az egészre.

Vargánya 2012-05-23 13:46

Hát izé, ugye ilyenkor nem illik olyat írni, hogy nem jól sikerültek a fotók, mert 33 kívánság, meg beteg is szegény lány. Jobbulást kívánok neki és a családjának! És egyébként helyes arca van, de szerintem ez a rengeteg smink trampli fejet varázsol bárkinek, neki sokkal csinosabb arca van smink nélkül. A ruhák pedig amiket ráadtak, totál nem passzol hozzá, sztem elcseszett kompozíció lett.