Aktuális

Rosszkedvünk lesz hétvégéig!

Szürkeség, eső, zápor, rosszkedv – ez ígérik a meteorológusok a hétre. Talán a hét második felében meglátjuk a napot is.

Borongós, esős hét jönA szandálos-szoknyás, meleg nyári napok után hétvégén jött az ősz, és úgy tűnik, az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint ezen a héten nem álmodozhatunk spagettipántos felsőről. Borult lesz az ég, és jönnek a záporok, zivatarok – hétfő délután 11 és 16 fok között alakul a maximum hőmérséklet, ami azért ahhoz képest, hogy május van, hideg! Aztán kedden éppen úgy sötét, borongós idő lesz: a szerencsésebb környékeken akár 20 fok is lehet, de záporra, esőre tessék számítani. Erősen felhős lesz az ég szerdán is, de nyugaton van esély arra, hogy előbukkanjon a nap.

Addig is harcolhatunk a kettős fronthatással. Fejfájás, migrén, szédülés, a megszokottnál hosszabb reakcióidő – ezekre számítsunk a borongós napok alatt az OMSZ orvosmeteorológiai figyelmeztetése szerint. De gyakoribbak lehetnek a reumatikus panaszok és a szintén nem túl kellemes vérnyomás-ingadozás is. Ha már végképp fogytán a türelmünk és rosszkedvűek vagyunk, tartsunk ki a hét végéig!

Gomolyfelhőket, de derült és száraz időt ígér az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégére. Reméljük, hogy beválik a jóslat, igaz, boldogabbak lennénk, ha a szombatra ígért 19-23 foknál több lenne, de a nedves-sötét hét után valószínű örülünk annak is, ha végre nem esik az eső. Vasárnap talán magunkhoz térünk egy kicsit, addigra ígérik ugyanis a héten a legmelegebbet: 23-26 fokot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top