Aktuális

Kezdődik a strandszezon!

Kánikula a hétvégén, naná, hogy az első strandok is kinyitnak. Start a nyárnak!

Palatinuson a vendégek kipróbálhatják a szörfözést és a carisma nevű labdajátékot is
A Palatinuson a vendégek kipróbálhatják a
szörfözést és a carisma nevű labdajátékot is

Ha már harmincfokos nyár lesz a hétvégén, itt az ideje, hogy a strandok is kinyissanak. Mostantól végeláthatatlan vattacukorfelhőbe burkolóznak a hétvégéink, és lángoshegyek övezik majd: egyre több fürdő indul be szerte az országban.

Budapesten a Gellért, a Dagály és a Palatinus nyitja a sort, a Paskál, a Római és a Pünkösdfürdői strand május 26-án, a csepeli és a csillaghegyi pedig június 2-án csatlakozik hozzájuk. Úgyhogy aki bírja a hűvöskés napfényt, pár hétig még utazgathat, ám négy hét múlva már tényleg teljes erőből tombolnia kell a nyárnak!

Sokunk napja a szerda lesz: ilyenkor kedvezményesen lehet bemenni sok helyre, igaz, ezt főként az tudja kihasználni, aki nem dolgozik. A gyerekek, a diákok, a nyugdíjasok és a családok kedvezményei más napokon is megmaradnak.

A strandok már nemcsak strandok, a budapestiek legalábbis különleges programokkal és szórakozási lehetőségekkel várják főként a gyerekeket és fiatalokat. A részben felújított Palatinuson a vendégek kipróbálhatják a szörfözést és a carisma nevű labdajátékot, péntekenként pedig latin partin vehetnek részt. A Dagályon kosárlabda-, streetball- és strandröplabda-pálya mellett várhatóan akadálypálya és mászófal is lesz.
A tervek szerint idén is megrendezik a strandok éjszakáját, és még egy sor zenés rendezvénnyel készülnek a szezonra. Egy rossz hír azért van: a belépőjegyek 100–400 forinttal lesznek drágábbak, mint tavaly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top