Aktuális

A Facebooktól kérnek szabadságot Tibetnek

Ismerje el a Facebook önálló államként Tibetet - ezt kéri egy jogvédő szervezet a világ legnépszerűbb közösségi oldalától.

Önállóságot kérnek a tibetiek a Facebookon isA Tibettruth nevű szervezet azért kezdett el kampányolni a Facebooknál, mert az oldal jelenleg Kína részeként ismeri el Lhászát, a tibeti autonóm tartomány fővárosát – számol be a mashable.com.

A jogvédők azt szeretnék, hogy ha egy felhasználó Lhászát adja meg tartózkodási helyének, ne kínai, hanem tibeti városként tüntesse fel azt a Facebook. Az önállóságukért küzdő tibetiek még a Facebookon sem akarják elismerni, hogy Tibet Kína része, ezért kérik az oldaltól a változtatást. A város hivatalosan 1950 óta Kínához tartozik, ám azóta folyamatosak a tiltakozások világszerte. Csak tavaly majdnem harmincan gyújtották fel magukat Tibet önállóságát követelve, legutóbb egy húszéves tibeti szerzetes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top