Aktuális

3 isteni spagettirecept a sztárséftől

A spagetti a kedvenc tésztám, régen még a menzán bolognainak titulált húsos tésztát is lelkesen ettem. Azóta ahányszor Olaszországban járok, mindig rendelek spagettit – az egyik olasz étteremben hallottam azt is, hogy a tészta főzővizének olyan sósnak kell lennie, mint a tengervíz.
3 isteni spagettirecept a sztárséftől

Ez jutott eszembe akkor is, amikor egyszer vadkempingezés közben nem volt ivóvizünk: tengervizet mertem a lábosba, és megfőztük benne a spagettit. Na, ezt senkinek nem ajánlom, a tészta ugyanis borzasztóan keserű lett, ki kellett dobnunk. Azt már később tanultam meg, hogy ha nem öblítjük át vízzel a leszűrt spagettit, sokkal jobban rátapad a mártás. Ezért azt ajánlom, időzítsék úgy a tészta főzési idejét, hogy leszűrés után már csak bele kelljen forgatni a szószba. A ragu esetleges hígításához érdemes a tészta főzővizéből használni 1-2 dl-t, mert abban van egy kis liszt, ami sűríti a mártást.

3 isteni spagettirecept a sztárséftőlCsirkés-zöldfűszeres spagetti krémsajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 10 cm-es póréhagymadarab
  • olívaolaj
  • 40 dkg darált csirke- vagy pulykamellfilé
  • só, fehér bors
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál friss rozmaring

A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A felkarikázott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst. 10-15 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt spagettit.

3 isteni spagettirecept a sztárséftőlSpagetti sertésszűzzel és pirított mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 30 dkg sertésszűz
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 szál angol zeller
  • olívaolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 darab friss chilipaprika
  • 5 dkg natúr földimogyoró

A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A húst és a megtisztított zöldségeket is felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a felcsíkozott sertésszüzet. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított sertésszüzet és a karikára vágott chilit, összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval.

3 isteni spagettirecept a sztárséftőlParadicsomos spagetti sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 darab padlizsán
  • 1 sárga vagy zöld tv-paprika
  • 3 fej lila hagyma
  • 6-7 levél friss bazsalikom

A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon megpároljuk. Ráöntjük a hámozott paradicsomot, sózzuk, majd fedő alatt legalább fél órát főzzük. (Lehet több is, mert minél tovább főzzük, annál koncentráltabb lesz a paradicsom íze.) A megmosott, megtisztított zöldségeket egyforma darabokra vágjuk, és forró serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A sós vízben kifőzött, majd leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a sült zöldségeket, és megszórjuk az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • 3 isteni spagettirecept a sztárséftőlSokan azt hiszik, házasok vagyunk
  • Muzsikusnak álcázom magam
  • Fuss tél, fuss!
  • Vágyaim, vezessetek!
  • Maradjon köztünk!
  • Nők Lapja Arc: Kovács Patrícia
  • Tamással sülve-főve
  • Ökolábnyom

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top