„Nekem nem kell ajándék Valentinra”

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A férfiak kétszer annyit költenek a Valentin-napra, mint a nők. Karafiáth Orsolya különvéleménye.

A hír: Az Egyesült Államokban 28 ezer forintnak megfelelő összeget szánnak a szerelmesek napjára a megkérdezettek. A nők kevesebbet, a férfiak jóval többet. Idén minden ötödik szerelmes számíthat ékszerre, bár a legnépszerűbb ajándék továbbra is az édesség és a virág. Minden harmadik válaszadó azt tervezi, hogy valamilyen szórakozóhelyen vagy étteremben tölti Valentin estéjét.

„Nekem nem kell ajándék Valentinra” Karafiáth Orsolya véleménye: Életemben egyszer kaptam ajándékot Valentin-napra, de az is szakításhoz vezetett. Előtte nem sokkal jöttem össze a fickóval. Tetszett, mert magas volt, hosszú hajú és csinos, és mert lelkes voltam, fiatal. Nem is igazán érdekelt, milyen ő valójában. Sajnos én mindig így esem szerelembe: meglátok valakit, betalál a kép, elég egy csinos arc és a jókor elhangzó bókok, meg is vagyok főzve. Ez az úgynevezett lelkes állapot nálam egy-másfél hónapig tart, lobogok ezerrel. (Tavaly is besétált az életembe így egy lovag, és a szemem előtt az a bizonyos rózsaszín köd megjelent. Biztos és régi párkapcsolatban élek, úgy éreztem, ezt is fel kell robbantanom. Azonnal össze akartam bútorozni rajongásom tárgyával, ő volt a legszebb, legjobb, egyszóval ő tűnt az Igazinak. A pszichiáterem kérte, jellemezzem már a figurát. „Hát... – kezdtem – százkilencven centi magas! És elég jóképű. És olyan kedvesnek, masszívnak, erősnek tűnik.” És itt megakadtam. A doktornő rákérdezett, hogy elégnek érzek-e ennyi remek tulajdonságot ahhoz, hogy biztosan tudjam, valóban a nagy Ő-re leltem. Én akkor megingathatatlanul, csökönyösen állítottam, hogy igen, igen, igen. Már aznap rohantam volna az oltár elé.
Aztán eltelt három hét, és én magam bámultam a legbutábban, amikor eszembe jutott dicsőséges kis románcom. Amikor a terápián rákérdeztek, hogy hogy s mint halad az ügyem, először az sem ugrott be, kire is utal a kérdés. Egyszóval a lényeg az, hogy egy ideig észre nem veszek semmit, aztán hirtelen, egy igazi semmiségtől menthetetlenül  kiábrándulok.)

A zárójel előttire visszatérve: éppen az elemésztő szenvedély vége felé jött a Valentin-nap. Én persze elfelejtettem az egészet (már a felnőtt életemben jött az, hogy ez is egy ünnep, egyszerűen nem volt és ma sincs benne a tudatomban), így aztán alaposan meglepett, hogy a fiatalember egy ajándékkal állított be hozzám. Felvont szemöldökkel bontottam ki a meglepetést, ami a szó szoros értelmében meglepetés volt, tényleg meglepett. Egy hatalmas, borzalmas piros szív alakú váza bomlott ki a csomagolóanyagból. Pár másodperccel később kirobbant belőlem a nevetés, és azt találtam mondani, hogy ez már annyira gáz, hogy jó, köszönöm. Sajnos a kérőm nem tartotta viccesnek a helyzetet, kiderült, hogy ő teljesen komolyan gondolta a dolgot, és szépnek, szívhez szólónak tartotta ezt az ajándékot. Minden irónia nélkül. Abban a szemvillanásban tiszta lett a kép, már tudtam, hogy nem egymásnak teremtettek minket.

Nekem nem kell ajándék Valentin-napra: aki szeret, az úgyis egész évben bizonyítja ezt, már csak azzal is, hogy nem áll odébb: elég nehéz eset vagyok ugyanis. Nekem meg bőven elég kitalálni, mit adjak a szülinapokra és karácsonyra, nem vagyok egy nagy ajándékozó.

Olvass tovább

Hozzászólások

Pilizota 2012-02-27 15:13

Nekem sem kéne a vakentin-napi (szándékosan kicsi betűkkel írva) ajándék.

Nem tartom ezt az ünnepet. Sőt a névnapot és szülinapot sem nagyon ünneplem. Volt olyan év, hogy meg is feledkeztem a saját ilyen "ünnepeimről".

Nálam az ünneplés mindig egy-egy teljes kézirat befejezéséhez kötődik vagy egy komolyabb publikáláshoz (elsőkönyves kis idiótához illően komoly.....)...ilyenkor főzök valami extrát vagy veszek magamnak egy drága könyvet.

Torolt_felhasznalo_185917 2012-02-26 10:24

Eleg szomoru, ha ezen mulik egy kapcsolat, hogy Valentin napon egyutt vagyunk-e vagy sem. Mi nem tartjuk az ilyen "kotelezo" unnepeket. Ne 1 nap mutassa ki, hogy hu de mennyire szeret. Nekem tobbet er, ha hazaallat egy kedvenc tabla csokimmal csak ugy, mint, hogy a kotelezo "unnepen" ad egy "muszaj" ajandekot...

 

A baratnoid meg ne nezzenek sajnalkozva, eleg szanalmasak....

Mana89 2012-02-25 21:58

Az, hogy a barátom Valentin napon nem velem volt, hanem inkább PÓKEREZETT kicsit kiakasztott. Aztán hisztiztem, még le is teremtett. De nem ez volt a legrosszabb, hisz minden nap együtt vagyunk, miért kötelező ennek a napnak a párokról szólnia? Szóval a legrosszabb a sok sajnálkozó tekintet volt másnap...a barátnőim ezt nagyobb tragédiaként élték meg, mint én. 14-én este túltettem magam az egészen. De a csajok még szombaton is ezen csámcsogtak, és engem sajnáltak, bármennyire hadakoztam, hogy ne tegyék.

Atimatik 2012-02-15 14:00

Nekem tetszik a haja!

Sissi52 2012-02-15 01:40

Nekem meg jo volna most egy Valentin, aki hozna egy szep piros rozsacsokrot feher gyongyviraggal, vagy legalabb egy nagy piros rozsabimbot. Persze, ha o volna az en Valentinom. A, nem is igazabol, csak ugy mondom.

Sissi52 2012-02-15 01:37

Oszt' akkor anyam mit tehetett, amikor apam hazaallitott egy narancssarga alapon nagy buzakek viragmintas ruhaanyaggal nagy boldogan? Hat ruhat varratott belole, de mindorokke utalta a ruhat. De apamnak soha nem mondta meg, hiszen apam olyan boldogan ajandekozta. Van is a ferfiaknak erzekuk az ilyesmihez? VALT VOLNA EL EMIATT ???

Sissi52 2012-02-15 01:33

Ez nagyon aranyos lehetett. Nagyon edes, cuki eset!!!

satine_ 2012-02-15 00:55

No igen a vázával kapcs. lehetett volna értékelni a gesztust is,a férfi így mutatta ki a szeretetét és kész :) Persze a nem összeillőség ettől függetlenül még fennállhatott.

Szerintem szimplán itt is igaz,hogy nem kell túlzásokba esni,apró,nem hétköznapi figyelmesség már elég,nem az ezrektől lesz értékesebb a szerelem.

még vmi: T. Karafiáth Orsolya!
Lentiekkel ellentétben én még igencsak fiatalnak látom és kérem,változtasson a hajszínén, mert ez hihetetlenül nagymamás :) Ennél még a narancssárga is fényévekkel jobb volt!