Aktuális

“Természetes, hogy segítünk” – termosz az ajtó előtt

Ilyenkor látjuk csak igazán, milyen nagy dolog az emberség és az egymásra figyelés: egy étterem munkatársai forró teát készítettek ki azoknak, akik az utcán élnek.
Eddig körülbelül ötven liter tea fogyott el

Eddig körülbelül ötven
liter tea fogyott el

(Képünk illusztráció)

Mielőtt bárki rosszmájúan azt hinné, csak egy olcsó reklámfogásról van szó, megnyugtathatjuk, nem ez a helyzet – mi is véletlenül értesültünk a dologról, miután valaki meglátta a vendéglő havas kerthelyiségének rácsához láncolt termoszt, és mellette egy fekete kartonpapíron a szívmelengető sorokat: „Minden rászorulónak egészségére!”

Telefonon értük utol a pécsi Király utca és Boltív köz sarkán álló üzlet vezetőjét, Vass Józsefet, aki szerint nem tesznek különösebben nagy dolgot, „természetes, hogy a bajban segítünk egymásnak”. Mint a vendéglős elmondta, ritkán vannak ilyen kemény fagyok, biztosra vették, hogy a rászorulóknak jól jöhet minden apró segítség.

„Eddig körülbelül ötven liter tea fogyott el, és amíg ilyen hideg marad, biztos lesz ez még több is – nekünk nem nagy fáradság elkészíteni, viszont aki át van fagyva, az biztosan örül neki.”

Kérdésünkre az üzletvezető elmondta, hogy egyik felszolgálójuktól származik az ötlet, amihez csak gratulálni tudunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top