Aktuális

Falánk nézőkre mutogat a krimikkel bombázó RTL Klub

Megszaporodtak a krimisorozatok az RTL Klubon, mert még a nők is ezeket falják leginkább.

Emily Deschanel  a Dr. Csontból
Emily Deschanel a Dr. Csontból

Nemrég jelentették be, milyen műsorok várhatóak tavasztól az RTL Klubon, és Friderikusz és a Heti Hetes visszatérése mellett feltűnt, hogy kizárólag krimikkel töltötték meg hét közben a főműsoridőt este kilenc és tizenegy között. Az újonnan bejelentett sorozatok legalábbis mind ezt a műfajt képviselik.

Új részekkel tér vissza a A mentalista és a Dr. Csont, aztán nyártól a Castle című sorozatot vetítik, amiben egy szemtelen krimiíró és egy nyomozónő ered bűnügyek nyomába. Hogy miért nem vegyítettek könnyed vígjátékokat ebbe az idősávba, arról Kolosi Pétert, a csatorna programigazgatóját kérdeztük.

A nők is jobban szeretik

„Ezek a legsikeresebb sorozatok Magyarországon a Cobra 11 mellett, a vígjátékokat kevésbé néznék” – mondta. Bár nem műfaj alapján válogattak, a tapasztalat az, hogy a magyarok jobban falják a krimisorozatokat, mint a vígjátékokat.

„A Született feleségek sem lett olyan népszerű, mint a Dr. Csont – hozott egy példát. – Általában a sorozat női műfaj, krimit viszont nagyobb számban néznek férfiak is, de a nők közül is többen leülnek elé. Nekem az a gyanúm, hogy ez Európában máshol is így van. A krimik mellett azért más sorozatokat is vetítünk, tíz után ott a Nagyágyúk, a Grace Klinika és a Tudorok is a képernyőn” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top