Aktuális

Adele büszkén vállalja, hogy sokat káromkodik

Lehet, hogy egy sztárnál szexi a csúnya beszéd, a mindennapi nők azonban igyekeznek leszokni róla.

Adele büszkén vállalja, hogy sokat káromkodikElőször szólalt meg novemberi hangszálműtéte után korunk sztár-énekesnője, Adele, és elmondta, mi volt a legnehezebb a beavatkozást követő néma időszakban. Nem az éneklés hiányzott neki a legjobban, hanem az, hogy nem káromkodhatott – írja a Reuters hírügynökség.

Az énekesnő úgy oldotta meg a problémát, hogy a telefonjára feltelepített egy alkalmazást, ami helyette szórta a szitokszavakat. „Imádok káromkodni – nyilatkozta a hat Grammy-díjra jelölt Adele a CBS-nek. – A legtöbb alkalmazás nem engedi, de találtam egyet, ami igen, így végre kifejezhettem, ami bennem volt.”

Furcsa, hogy a huszonhárom éves énekesnő ilyen büszkén vállalja rossz szokását. Ha már egy lány káromkodik, akkor az a jellemző, hogy próbál róla leszokni, bármennyire is jólesik néha kiengedni a feszültséget. Ezt gyakran a család vagy a munkatársak rosszallása ösztönzi; egy nőtől valahogy sokkal kevésbé fogadjuk el, ha mocskos a szája. Két fiatalt kérdeztünk meg erről, egyiket a család vette rá, hogy jó útra térjen, a másik a barátjával folytatott viták után döntött úgy, hogy leszokik.

A kézilabdázás rontotta meg

„Egy-két hónapja figyelek oda rá, hogy kevesebbet káromkodjak, de sajnos nem mindig jön össze – meséli nekünk a húszas évei végén járó Nóra, aki hasonló cipőben jár. – Nem voltam ugyan egy kocsis, de anyáztam rendesen, ha felhúztam magam. Családi nyomásra próbálok leszokni, de nem könnyű. A családi síelés után például tiszta szívemből káromkodtam a kedvenc telefonos játékom felett ahelyett, hogy a »fenébe« vagy az »a mindenit« szavakat használtam volna a combosabb jelzők helyett. Most megint figyelek nagyon, és észrevettem, hogy már engem is zavar a dolog.”

„Akkor kezdtem el nagyon káromkodni, amikor NB2-ben kézilabdáztam, és a női öltözőben és a pályán is iszonyatosan durván beszéltünk – mesélte káromkodástörténetét a 29 éves Bea. – Az akkori pasim nagyon rosszul viselte, hogy ilyen »mocskos szájú« a barátnője, és sokszor volt ebből vita. Ezért megerőltettem magam, és leszoktam, de ha a munkahelyen nagy a stressz és a nyomás, akkor csak előbukkannak a durva szavak. Viszont ha más nőt hallok káromkodni, az nekem sem tetszik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top