Aktuális

Kutyaparkolóban várhatják a gazdit az ebek

Míg a gazdi vásárol, a kutya nem fázik, és nem is tud elszökni.

Kutyaparkolóban várhatnak a gazdira az ebekEgy skandináv dizájner, Henrick Ericsson ötlete a kutyaparkoló, mely egyfelől hatékony védelmet nyújt a szökdösés, illetve az értékes kutyákra szakosodott tolvajok ellen, másrészt maguknak az állatoknak is elviselhetőbbé teszi a várakozást. Ahhoz képest mindenképp, mintha pórázon lennének kikötve a kerékpártárolóhoz.

A szabad téren kihelyezett zárható megőrzőben a bevásárlás idejére a gazdi biztonságosan elhelyezheti a kutyáját. A nyáron hűtött, télen fűtött ketrecekben fekhely és friss víz várja a kutyát, hogy a lehetőségekhez mérten minél kellemesebben érezhesse magát.

A kutyaparkoló lényegében „önfenntartó”, hiszen igénybevételének díja alkalmanként 10 korona (kb. 380 forint), az oldala pedig reklámfelületként értékesíthető. A bevétel fedezi a karbantartás, takarítás díját.

Az első kutyaparkolót – egyelőre kísérleti jelleggel – egy oslói szupermarket előtt helyezték ki. A hírek szerint a kutyatulajdonosok eddig  meg vannak elégedve a szolgáltatással. A kutyákat pedig nem tudták megkérdezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top